Feketelistán szereplő céget bízott meg a siófoki ellenzéki polgármester

Lengyel Róbert
Lengyel Róbert, Siófok új polgármestere szállította a választás legnagyobb meglepetését.
Vágólapra másolva!
Ahogy a HírTV Informátor című legújabb adásából kiderült, a siófoki ellenzéki polgármester, Lengyel Róbert által vezetett önkormányzat egy olyan céggel kötött szerződést, amely szerepel a NAV egyik feketelistáján, méghozzá a be nem jelentett munkavállalókat foglalkoztató adózók listáján. Az ellenzéki polgármester, Lengyel Róbert bár korábban Jobbik támogatottságát élvezte, mára már gond nélkül szerepel közös szórólapon Gyurcsány Ferenccel, úgy hogy közben igyekszik magát pártfüggetlen politikusként beállítani. A baloldali Márki-Zay-féle szervezet által is támogatott polgármesterről a Fidesz által jelölt Gruber Attila elmondta, hogy meggondolatlanságai miatt rengeteg befektetéstől, pénzügyi lehetőségtől esett el Siófok. Így például a Red Bull Air Race-től, ami végül a szomszédos Zamárdinak hozott rengeteg bevételt.
Vágólapra másolva!

Az Informátor stábja a legújabb adásban Siófokra látogatott, és kiderítette, hogy a baloldali Márki-Zay Péter által támogatott közös ellenzéki polgármesterjelölt, Lengyel Róbert egy olyan céget bízott meg a Petőfi sétány lezárt területeinek őrzésével, amely a NAV feketelistáján szerepel.

A Perfekt Hungaria 2002 Security Kft. szerepel a NAV be nem jelentett munkavállalókat foglalkoztató adózók listáján.

A megbízása miatt egy közérdekű bejelentés is érkezett az ügyben, amely miatt a Közbeszerzési Hatóság adatokat kért volna be a cégtől és az önkormányzattól, amelynek sem az önkormányzat sem a cég nem tett végül eleget.

A volt jobbikos Lengyel Róbert, Siófok polgármestere Forrás: Facebook

De az Informátor stábja más problémára is rávilágított, például arra, hogy hogyan esik el Siófok befektetési pénzektől.

Gruber Attila a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt elmondta, hogy a Red Bull Air Race a jelenlegi polgármester hibájából végül miért nem Siófokon tartja meg a városnak hatalmas bevételt jelentő, világraszóló rendezvényét, holott Siófoknak még repülőtere is van.

Zamárdi ebből egy kétnapos, nagyhétvégés több százezres rendezvényt tudott leakasztani - számolt be az esetről Gruber Attila.

Lengyel Róbert bár magát igyekszik függetlenként beállítani, mögötte áll a Jobbik és Gyurcsány is.

Bár Lengyel tagadta, hogy köze lenne a DK-hoz, az Informátor mégis talált olyan szórólapot,

ahol együtt szerepel Gyurcsány Ferenccel, valamint a DK Somogy megyei kiadványában pedig külön cikk foglalkozik a siófoki ellenzéki polgármesterjelölttel.

Íme az Informátor teljes adása: