Halált okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy XX. kerületi férfi ellen, aki tavaly halálra verte és rázta barátnője kétéves kisfiát. 

A férfi 2017 februárjától együtt élt a barátnőjével, akinek akkor volt már egy kétéves kisfia. A férfi gyakran megütötte a kisfiút, így akarta megfegyelmezni - írja a Bors

2018. január 23-án a férfi vigyázott a gyerekre, akit – nem tudni, miért- megütött egy kerek, keskeny tárggyal a szeméremtájékán. A kisfiún zúzódások lettek, de ekkor még nem sérült meg súlyosan. Másnap azonban újra az anya élettársa vigyázott a gyerekre, míg a nő dolgozott.

Azóta sem derült ki pontosan miért, de a férfi megverte a kisfiút, majd megragadta és rázni kezdte. A gyerek a klinikai halál állapotába került.

Ekkor a bántalmazó férfi segítséget kért egy éppen hazaérkező ismerősétől, ő hívta ki a mentőket. Eközben a férfi megkezdte a kisfiú újraélesztését, amit a kiérkező mentősök fejeztek be. Sikerült újraéleszteni a gyereket, de a bántalmazásban olyan súlyosan megsérült a koponyája és az agya, hogy visszafordíthatatlan károsodást szenvedett és 3 nap múlva a kórházba meghalt.

A férfi jövő hét pénteken áll bíróság elé először.