Hat kislány molesztálásával vádolnak egy tápiósági 66 éves férfit, aki két éve folyamatosan tagadja, hogy zaklatta volna a gyerekeket. A legutóbbi tárgyalásra két anyát idézett be a bíróság, hogy tanúvallomást tegyenek. Arra azonban egyikük sem számított, hogy az idős férfi a tárgyalás közben váratlanul beismeri tettét. 

Ahogy azt az Origo is megírta, az idős férfi egyedül élt a Pest megyei Tápióságon. Szomszédjába egy háromgyerekes család költözött, akiknek a férfi segített az építkezésben. A szülők 2017-ben többször megkérték, hogy vigyázzon a gyerekeikre, amíg ők dolgoznak. Sőt, annyira megbíztak a férfiban, hogy néha a gyerekek ott is aludtak nála, a férfi pedig mindegyikük mellé befeküdt az ágyba, és fogdosta őket. A szülők akkor még nem tudhatták, de a férfi zaklatta a kislányokat. Belenyúlt a bugyijukba, és simogatta őket. A három kislány közül egyik sem beszélt arról, hogy mi történt a szomszédjuk házában, egészen addig, amíg egyikük barátnője le nem buktatta a férfit.

Dukovits Anikó lánya, Niki rokonlátógatóba ment Tápióságra, ahol a barátnőjével görkorcsolyáztak az utcán. Akkor a kislány korcsolyája telement homokkal, ezért a barátnője azt mondta, hogy vigye be a szomszédjukhoz, majd ő megjavítja. Az ezermester férfit mindenki csak "Papának" hívta, és a kislány állította, hogy mindent meg tud javítani. Elmentek hozzá, és a férfi bevitte Niki korcsolyáját a konyhába, míg a barátnője kint játszott az udvaron a kutyával. 

A 66 éves férfi neki is állt megjavítani a görkorcsolyát, de közben belenyúlt a kislány bugyijába és simogatni kezdte. 

A kislány teljesen kiborult és kiabálva számon kérte a férfit, aki erre kizavarta őt a házból. A gyerek azonnal elmondta a barátnőjének, hogy mi történt, aki erre azt reagálta, hogy velük is mindig ezt csinálja a férfi. Niki elmesélte otthon is, hogy a férfi fogdosta őt, mire az anya azonnal feljelentette a molesztáló férfit. A rendőrök nyomozni kezdtek, ekkor derült ki, hogy a többi kislányt is zaklatta az idős szomszéd. A férfi bíróság elé került. 

Forrás: Origo


Még februárban is azt mondta, hogy nem érzi magát bűnösnek, de a legutóbbi tárgyaláson váratlan fordulat történt.

Borzasztó ideges voltam a tárgyalás előtt, remegett mindenem. Előttem egy másik anyukát hallgattak meg, majd szünet következett és engem szólítottak. Egyszerűen nem tudtam, hogyan reagálok majd, ha meglátom azt a férfit, aki molesztálta a lányomat. Két éve próbáljuk túltenni magunkat a történteken, de nagyon nehéz ez az egész a családunknak. Leültem a tárgyalóban, majd bevezették Sz. Sándort. Láncon, megbilincselve érkezett. Nézett rám, fogalma sem volt róla, hogy ki vagyok. De én tudtam róla mindent, hiszen az én lányom miatt derült ki az egész rémtörténet!

- mondta el a Ripostnak Niki anyja, Dukovits Anikó.

Az asszony éppen egy okiratot mutatott a bírónak, aki megkérdezte a molesztálással vádolt férfit, hogy szeretne-e reagálni bármire. Ekkor azt válaszolta:

Csak azt szeretném mondani, hogy egyébként tényleg belenyúltam némelyik lány bugyijába és simogattam alatta a bőrüket.

Mindenki ledöbbent a tárgyalóteremben, a bíró éppúgy, mint az anya, vagy a vádlott ügyvédje.

"Percekig síri csend volt a tárgyalóban, majd a bíró azt mondta: „Sz. Sándort a továbbiakban elmeorvosi vizsgálatra is kötelezem", majd berekesztette a tárgyalást. Én mondtam, hogy további kérdésem nincs, hiszen ez bármelyikünk szavánál többet ért..."

 - tette hozzá Dukovits Anikó.