Vágólapra másolva!
Érték és Minőség pályázaton kapott rangos elismerést a Hungast. A döntnökök többfordulós szakmai zsűrizést követően ítélték oda az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet Magyarország piacvezető közétkeztető vállalatának. A gazdasági életben egyre fontosabb a szerepe azoknak a megkülönböztető jeleknek, védjegyeknek, amelyek elsősorban a kiemelkedő eredményekre és teljesítményekre hívják fel a figyelmet. Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű áruk előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. Interjú Kérfalusi Attila vezérigazgatóval értékről, minőségről és arról az összetett munkáról, ami mindezek mögött van.
Vágólapra másolva!

Mi volt az első gondolata, amikor kiderült, hogy a Hungast Csoport elnyerte az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet?

Az, hogy hálával tartozunk minden munkatársunknak, mivel ez a díj mindannyiunk érdeme. Nap mint nap – jóval többen mint háromezren - közösen dolgozunk azért, hogy magas minőségű, egyedülálló színvonalat nyújtsunk különféle igényű fogyasztóink legnagyobb megelégedésére.

Kérfalusi Attila, a Hungast vezérigazgatója Forrás: Hungast

Mit gondol, miért sikerült elnyerniük ezt a rangos elismerést?

A Hungast Csoport elkötelezett a minőségvezérelt étkeztetés mellett. A dietetikusokból, séfekből, élelmiszerbiztonsági és minőségbiztosítási szakemberekből álló szakmai csapatuknak kiemelt szerepe van a működési folyamatok mindegyikében. Egyszerre elhivatottak a hagyomány és a változatosság iránt, a korszerű konyhatechnológia és a szigorú minőségellenőrzési folyamatoknak köszönhetően pedig kifogástalan ételekkel állnak fogyasztóik rendelkezésére. Éppen ez a fajta gondos hozzáállás az, ami felkelthette a Kiírói Tanács figyelmét, hiszen fókuszpontjai között kiemelt helyen szerepel többek között a tudásvagyonnal való gazdálkodás értékelése is.

Érték és Minőség Nagydíj Forrás: Hungast

Röviden összefoglalva, mi a Hungast küldetése? Miért kiemelkedően fontos ez a fajta hozzáállás ebben a szektorban?

Magyarország piacvezető étkeztetési szolgáltatójaként valljuk, hogy az étkeztetés felelősség.

Hisszük, hogy a ma étele a holnap emberét, annak testét és szellemét is építi.

Fogásaink nem csupán a napi energiát szolgáltatják, hanem összetevőikkel és elkészítési módjukkal utat mutatnak egy egészségesebb élet felé. Elhivatottsággal, szakértelemmel és innovációval hosszú évek óta mutatunk követendő példát a szegmens minden szereplőjének, mindezt fogyasztóink megelégedésére. Az elmúlt évtizedek élelmiszeripari tendenciája, hogy kevés tápanyagtartalom mellett a nagy tömegek aktuális fogyasztói elvárásait igyekeznek kielégíteni. A tökéletes ízélményre való törekvés számos olyan élelmiszer-adalékanyag alkalmazását hozta magával (köztük természetesen az ártalmatlanokkal is), amelyek nem feltétlen gyakorolnak pozitív hatást egészségünkre. A háztartásokban való ételkészítés, illetve a közétkeztetés lehet az a terület, ahol organikus, adalékmentes élelmiszerek felhasználásával lehet egészséges és egyben ízletes ételeket felszolgálni kiemelt fogyasztóink, a felnövekvő nemzedék számára. A Hungast Csoport ezen meggyőződése alapján fejleszti szolgáltatását, törekedve ezzel fogyasztóinak szabályos, de ugyanakkor színvonalas, minőségorientált és proaktív ellátására a közétkeztetés keretein belül.

Kérfalusi Attila, a Hungast vezérigazgatója Forrás: Hungast

Mely fő értékek határozzák meg cégcsoportjuk mindennapjait? Miként köszönnek vissza ezen törekvéseik a szolgáltatási folyamatokban?

Mindezek szellemében vállalatunk minden működési folyamata az alábbi értékeken alapszik: letisztult értékekre épülő szolgáltatás (helyi értékeket felfedező, a tudatos táplálkozást és hagyományokat ötvöző kínálat kialakítása), frissesség, egészséges táplálkozás (szezonalitás, zöldségcentrikus ételek összeállítása, ízléses tálalással - energizáló étrendekkel segítjük teljesíteni a mindennapok kihívásait). Ezenkívül speciális igények kiszolgálása: átlagostól eltérő igények kiszolgálása, (ételallergiával és ételintoleranciával együtt élők igényeinek biztosítása dietetikus felügyelete mellett), figyelünk környezetünkre (környezettudatos gondolkodás jellemzi üzemvitelünket).

Kérfalusi Attila, vezérigazgató, Hungast Forrás: Hungast

A szolgáltatáson túl hogyan próbálják eljuttatni üzenetüket a fogyasztók felé?

Cégcsoportunk kollektívájára a kezdetektől fogva jellemző volt a magas szakmai kvalitás, valamint az, hogy élen jártunk a minőségi szolgáltatásvégzésben, az innovációkban és a jogszabályokat legmesszebbmenőkig betartó működésben. Ennek elismeréseként mára már az ország legolvasottabb online és print sajtóorgánumaitól, a leghallgatottabb rádióadóitól, és legnézettebb tévécsatornáitól kérnek fel bennünket a tematikus műsoraikban való szakértői közreműködéshez, valamint élelmiszerbiztonsággal vagy táplálkozás-egészségüggyel kapcsolatos aktuális kérdések megválaszolására a hírműsoraikban. Megtiszteltetésnek vesszük, és természetesen mindig a rendelkezésre állunk akár szakértő szereplőként, akár konzulensként országos és regionális csatornákon egyaránt. A teljes magyar lakosság körében való egészségtudatos táplálkozás meghonosítását egészséges és változatos ételek szolgáltatásával biztosítjuk. Elkötelezettek vagyunk továbbá fogyasztóink edukációs programokkal való ellátásában, innovatív ételek bemutatásában is. Mindezeken felül a közösségi médiában is aktív szerepet töltünk be a tudatos táplálkozás népszerűsítésével, hiszen felületeinken naponta jelentkezünk táplálkozás-egészségügyi és élelmiszerbiztonsági friss posztokkal, amelyekkel könnyű hangvételben, de hatásosan tudjuk edukálni a nagyközönséget.

Kérfalusi Attila, vezérigazgató, Hungast Forrás: Hungast

Minden cég számára kulcsfontosságú a folyamatos innováció és a fejlődés. Miként mutatkozik meg mindez a Hungast esetében?

Cégcsoportunk kiemelkedően fontosnak tartja működési folyamatainak oly módon történő megszervezését, mely a fenntarthatóságot helyezi előtérbe, és a környezettudatosságra alapul. Ezen elhatározásunk alapján főzőkonyháinkon igyekszünk modern, energiatakarékos konyhagépekre cserélni elavult eszközparkunkat. Tálalópontjainkon olyan megoldásokat kínálunk, amelyekkel rövid idő alatt korszerűvé tehetjük az egységeket, biztosítva azok alacsony energiafelhasználását a környezetterhelés csökkentésének érdekében. Ételszállító autóink között pedig megjelentek az elektromos gépkocsik is, ennek eredményeként károsanyag-kibocsátásunkat csökkenteni tudjuk. A szolgáltatási pontjainkon rendszeresen környezetvédelmi online és offline kampányokat folytatunk, figyelemfelkeltő grafikájú üzenetekkel juttatjuk el a fenntarthatósággal kapcsolatos edukációs tartalmakat fogyasztóink felé. Az ételek csomagolásával kapcsolatban jelenleg is egy munkacsoportunk gyártástechnológusok bevonásával azon dolgozik, hogy környezetbarát anyagokkal fejleszthessük ezen tevékenységünk hozzávalóit.

A díjat Enyedi Csaba (középen), a Hungast kommunikációs igazgatója vette át Forrás: Hungast

Az ünnepélyes díjátadás szeptember 10-én volt az Országház Felsőházi termében. A díjat Enyedi Csaba, a Hungast Kommunikációs igazgatója vette át. Az díjátadó után azt mondta: „Magyarországon beköszöntött a minőségi szolgáltatás kora. Így eljött a mi időnk, hiszen mi a Hungastnál mindig a magas minőségben, a szakértelemben, és az innovációban hittünk. Ezért is lett a Hungast étel, élmény és gondoskodás hármasa egyben. Óriási megtiszteltetés, hogy e rangos elismerésben részesülhettünk."