Informatikai fejlesztésekre kap forrást a kormánytól az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet

HORVÁTH Ildikó
Budapest, 2019. szeptember 23. Cserhát Péter, az intézmény főigazgatója beszédet mond az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI) tartott sajtótájékoztatón 2019. szeptember 23-án. Bejelentették, hogy az OORI 223,9 millió forintból fejlesztheti informatikai rendszerét, nagy teljesítményű szervert, számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat szerezhet be az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. Mellette balra Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, jobbra Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nagy teljesítményű szervert, számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat szerezhet be az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében - mondta el az intézmény főigazgatója egy sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Cserháti Péter közölte, az elmúlt években is történtek fejlesztések a sérült emberek komplex rehabilitációját végző, 422 ágyas intézetben.

Cserhát Péter, az intézmény főigazgatója beszédet mond az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI) tartott sajtótájékoztatón 2019. szeptember 23-án. Mellette balra Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, jobbra Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Felújították a központi épületet, ahol a műtők, a terápiás részleg és a kómacentrum is működik, a pavilonépületekben pedig energetikai korszerűsítés történt.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár azt mondta,

Olyan új struktúrát, amely mind építészetileg, mind az informatikai és orvosi eszközök tekintetében kiszolgálja a beteg- és orvosigényeket - tette hozzá.

Ezekre a fejlesztésekre 700 milliárd forintot szán a kormány 2026-ig,

és első lépésben az informatikai beszerzések történtek meg - ismertette.

Közölte, az OORI 223,9 millió forintból fejlesztheti informatikai rendszerét, az intézmény így lecserélheti régi, elavult eszközeit.

Győri Ottilia (Fidesz-KDNP), Budakeszi polgármestere arról beszélt, hogy

Hozzáfűzte: e programnak köszönhetően a budakeszi szakrendelőt is fejleszteni tudták, az orvosi műszerpark bővítése mellett lehetőség nyílt a szakrendelések bővítésére és az épület megújítására is 78 millió forint értékben.