Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban

2019.09.23. 09:58

Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban, amelynek köszönhetően szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az állami fenntartású vidéki iskolákban - mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Solymár Károly Balázs elmondta, hogy a tervek szerint 2020 tavaszáig a Közép-magyarországi régióban, Budapesten és Pest megyében is hasonló fejlesztések lesznek.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2016-ban határozta el, hogy valamennyi állami fenntartású iskolában teljes körű wifi lefedést biztosít, és emellett a sávszélességet is megnöveli.Elmondta azt is, hogy elsőszámú szempont volt, hogy a diákoknak biztonságos internetet tegyenek hozzáférhetővé, ezért az eléréseknél többszintű szűrőrendszert építettek be, így a tanulók egyáltalán nem férhetnek hozzá a felnőtt, illetve erőszakos tartalmakhoz. Az iskolák azt is beállíthatják, hogy a közösségi felületek ne legyenek elérhetők az intézmény wifi-hálózatán keresztül - jegyezte meg a helyettes államtitkár.

dr. Solymár Károly BalázsFotó: Hirling Bálint - Origo

A kormány arra törekszik, hogy az iskolák informatikai eszköztára folyamatosan újuljon meg, ezért a fejlesztések részeként a tanárok számára 45 ezer laptopot, 27 ezer tanulói tabletet, 3 ezer interaktív panelt szereztek be és előkészítés alatt van egy vetítő megvásárlása is - tudatta Solymár Károly Balázs.