Felhőszakadás miatt adtak ki riasztást több megyére

Vágólapra másolva!
Több megyére is riasztást adtak ki hétfőn a lehetséges zivatarok, felhőszakadások miatt. A Meteorológiai szolgálat közlése szerint 10-12 fokos a hőmérsékletkülönbség az országon belül.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délnyugaton, esetleg délen néhol alakulhat ki zivatar, felhőszakadás. Intenzív záporok vagy zivatar környezetében egy-egy helyen lokálisan jelentős mennyiségű, 25-30 mm csapadék hullhat - írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn azt közölte Facebook-oldalán, hogy tíz-tizenkét Celsius-fokos hőmérsékletkülönbség is mérhető az ország különböző pontjain.

Azt írják, hogy

Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye egyes részein mindössze 11, 12 fok a hőmérséklet, míg a Dunántúl napos területein néhol már 22 fok van.

Eleinte északkeleten, késő délutántól, estétől főként az ország délnyugati harmadán lehet eső - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint a héten sokszor esős lesz az időjárás, de hidegre nem kell számítani. Néhol 10 fok felett alakulnak a minimumok is, napközben pedig 20, néhol 25 fok körüli maximumokra van kilátás.

Ma Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan (főleg a Dunától keletre) várható eső, zápor. A DK-i szél többfelé megélénkül. 13 és 21 fok között alakul a hőmérsékelt - a csapadékosabb keleti, északkeleti tájakon lesz a hűvösebb. Gyenge hidegfront érkezik - írja a Köpönyeg.hu.

Kedd
Eleinte marad a borús idő, főleg ÉK-en ködfoltok is lehetnek. Napközben egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. Inkább csak eleinte lehet kisebb eső. 20-21 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda
Eleinte változóan, délután már erősen felhős lesz az ég. Estétől egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Néhol zivatar is lehet. Késő estétől megerősödik az ÉNy-i szél. 19-25 fok valószínű.

Csütörtök
Hajnalban még több helyen előfordulhat eső, zápor. Napközben csökken a felhőzet, délután már a nap is előbújik. Erős lesz az ÉNy-i, Ny-i légmozgás. A csúcsérték 22 fok körül alakul.

Péntek és szombat
Változóan felhős, nyugodt őszi időre van kilátás. Esetleg néhol fordul elő zápor. 20-26 fok körüli kellemes hőmérséklet ígérkezik.