Tavaly októberben egy nő elütött egy ötéves kislányt az Encs-Fügöd városrészén. A sofőrnek esélye sem volt elkerülni az ütközést, a gyerek egy autó takarásából ugrott elő. A baleset után a kislány családjából két férfi megverte a nőt. A mai napon előkészítő ülést tartott a bíróság, amin a két férfi nem tett vallomást.

Az encsi család Fügödön tartott családi rendezvényt, amikor a nő éppen arra hajtott az autójával. Egy kocsi takarásából elé szaladt egy kislány. A sofőr nem tudott megállni, elütötte a gyereket.

A kislány családjából egy férfi rátámadt a nőre, lendületből ököllel arcon ütötte, majd tovább ütötte. Néhány helybeli a nő segítségére sietett és próbálták lefogni a férfit. Ezzel egy időben odament a nőhöz a kislány apja is, aki megfenyegette, hogy ha meghal a gyereke, akkor megöli, és a ruhájánál fogva rángatni és ütni kezdte.

A férfit, aki először a nőre támadt nem tudták megfékezni, még a kiérkező rendőrök autóját is megrongálta.

A nőnek lett nyolc napon túl gyógyuló sérülése és olyan is, ami maradandó fogyatékosságot okozott.

A két férfi nem tett vallomást a bíróságon, valamint a tárgyaláshoz való jogukról sem mondtak le. Az ügyészség az egyik férfit súlyos testi sértéssel és rongálással, a kislány apját pedig garázdasággal, könnyű testi sértéssel és rongálással vádolja, és javasolja, hogy a bíróság ítélje őket börtönbüntetésre.