Hat évig tartottak fogva láncra verve egy asszonyt egy monori pincében. A nő hozzátartozói azt hitték, hogy meghalt. A gyanúsított házaspár tagadja, hogy rabszolgaként tartották volna. Az asszony nem mert elmenni a tárgyalásra, mert nem akar újra találkozni elrablóival – írja a Bors.

N. Ilonát egy közért előtt találták meg Monoron két éve, akkor elszakított lánccal a kezén turkált a szemétben. Az asszony hat éve hivatalosan halottnak nyilvánították, de valójában élt. A vád szerint egy monori házaspár tartotta fogva egy tanyán láncra verve. Miután Ilona előkerült több hétig kórházban feküdt, most pedig egy intézetben él, egy kirendelt gondnok vigyáz rá – írja a Bors.

A hétfői tárgyaláson szerették volna meghallgatni a bíróságon, de az az utolsó pillanatban meghiúsult, a gondnoka lemondta a megjelenést. Az asszony egyik rokona szerint Ilona örökre összetört lelkileg, már soha sem lesz olyan, mint korábban. Még mindig retteg az elrablóitól.

Kitörölhetetlen nyomot hagyott benne ez az egész, nem csodálnám, ha soha többé nem merne a közelükbe menni. Félek is, mi lesz, amikor egy tárgyalóteremben kell majd állniuk. Azok az emberek olyasmit tettek vele, ami józan ésszel felfoghatatlan – mondta a gondnok korábban a lapnak.

A vádlott házaspárt meghallgatta a bíróság, ők egymás szavába vágva mentegették magukat. Állításuk szerint ők befogadták az asszonyt, hogy segítsenek neki. Szerintük egy harmadik személy bánthatta Ilonát.

"Nem kötöztük meg! Nem egyszer el is ment, aztán becsinálva jött haza, miután valaki ellátta a baját" – mondták.

A tárgyalás novemberben folytatódik.