Már a Jobbik sem meri azt mondani, hogy Karácsony alkalmas

2019.09.24. 23:28

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke is megkérdőjelezte Karácsony Gergely városvezetői képességét, ugyanis szerinte az csak a választás után dőlne el, hogy a zuglói polgármester alkalmas-e a főváros irányítására. A nyilatkozat azért is érdekes, mert a Jobbik ugyan hivatalosan nem állt be Karácsony mögé, de neki "szorítanak" Tarlós Istvánnal szemben. Újabb politikai szereplő fejezte ki bizalmatlanságát az ellenzék főpolgármester-jelöltjével kapcsolatban. 

Miután már gyakorlatilag az egész ország arról beszél, hogy a Zuglót csődközelbe irányító Karácsony Gergely alkalmatlan a főváros vezetésére, a Jobbik vezérkara jókora késéssel felébredt nyári álmából. Sneider Tamás pártelnöktől megkérdezték keddi sajtótájékoztatóján, hogy alkalmasnak találja-e az ellenzék főpolgármester-jelöltjét, amire

a jobbikos politikus úgy válaszolt, hogy Karácsony alkalmassága kérdéses,

hiszen ez csak egy "győztes választás után lenne megítélhető." Magyarán a Jobbik is csatlakozott a Karácsony alkalmasságát bizalmatlanul szemlélők sorába. 

Budapest, 2019. február 2. Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a párt évadnyitó rendezvényén a budapesti Dürer Kertben 2019. február 2-án. MTI/Máthé ZoltánForrás: MTI/Máthé Zoltán

Mint ismert, az antiszemita párt nem állt be hivatalosan Karácsony mögé a főpolgármester-választáson, de megnyilvánulásaikból arra lehet következtetni, hogy őt támogatják. Egyébként Sneider előtt Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselő is kritizálta az ellenzék budapesti jelöltjét, aki szerint a versenyben lévők mind "elképesztően alkalmatlanok."

Miután fény derült több kellemetlen ügyére, Karácsonyt egyre többen tartják alkalmatlannak, a celebekkel hadakozó humorista, Puzsér Róbert és a herevasalásáról elhíresült Berki Krisztián is inkompetensnek tartja a Párbeszéd társelnökét a városvezetésre.