A pásztói csecsemőgyilkos anya tagadja, hogy feldarabolta a gyerekét

2019.09.25. 21:33

A pásztói H. Mónika tavaly szilveszterkor szülte meg negyedik gyermekét az utcán egy híd alatt. A gyanú szerint ezek után meggyilkolta, majd egy zsebkéssel feldarabolta a holttestet és beledobta a helyi patakba. A nő a tárgyalása után azt mondta a Ripostnak, hogy elejtette a gyereket, aki egy kőre esett. Ezek után ő megijedt és elrohant, nem ő darabolta fel a holttestet.

A Balassagyarmati Törvényszéken tárgyalták a csecsemőgyilkos pásztói nő ügyét. Kiderült, hogy az élettársa, János rendszeresen bántalmazta, többször is elzavarta otthonról, később pedig könyörögve kérte, hogy menjen vissza. Mindig féltékenység miatt vesztek össze, János biztos volt benne, hogy a nő megcsalja a korábbi barátjával, akitől az első gyereke született. A férfi ezeket nem is tagadta a tárgyaláson. Amikor H. Mónika az ő gyerekeivel volt terhes azzal fenyegette, hogy: ha kiderül, hogy nem tőlem van, kirúgom belőled.Mindezek ellenére a nő ragaszkodott a férfihoz, az egyik barátnője szerint amikor eljött a férfitól, mindig sírt – írja a Ripost

Forrás: F. Steinmetz Anikó

A harmadik gyerek után nem akartak még egyet vállalni, de a férfi úgy gondolta, hogy nem kell védekezni, elég a megszakítás. A nő aztán megint teherbe esett, ezért kétségbeesett. Mindenki elől titkolta a terhességét és azt tervezte, hogy a gyerekeivel együtt elhagyja az élettársát és új életet kezd nélküle.

Idővel a férfinak gyanús lett a nő, ezért azt követelte tőle, hogy csináljon terhességi tesztet. A nő a fia vizeletébe mártotta a tesztcsíkot, hogy ne bukjon le.

H. Mónika karácsonykor megint összeveszett az élettársával, ezért a szilvesztert az egyik barátnőjénél töltötte, ahol végigsírta a napot. Innen indult el este, majd útközben megszülte a csecsemőt.

"Nem én tettem vele ezeket a borzalmakat!"

A tárgyalás végén H. Mónika a Ripostnak elmondta, hogy bűnösnek érzi magát, de nem gyilkolt.
Aznap a patakparton született meg a gyermekem. Kiejtettem a kezemből, és épp egy kőre esett, nagyot csattant... Azt hittem, meghalt, nem voltam magamnál, pánikoltam, elrohantam... Nem én tettem vele ezeket a borzalmakat! A gyermekeim jelentik az életem értelmét!

A nő jelenleg bűnügyi felügyelet alatt van, az anyjával lakik, aki kitart mellette.

Forrás: F. Steinmetz Anikó

"Szerencsére a gyerekeimet is láthatom, a családsegítő most intézi, hogy többet találkozhassak velük. A legnagyobb fiam már 10 éves, tudja, mivel vádolnak, a kisebbik nem. A legnagyobb bűnt azzal követtem el, hogy nem kértem segítséget, pedig lett volna kitől."

A nő és az élettársa a tárgyalás szünetében beszélt néhány szót, János láthatóan dühös volt. A nő elmondása szerint örökre összekötik őket a közös gyerekeik.