Vágólapra másolva!
A helyi választási bizottság három elmarasztaló határozatot hozott a nyíregyházi ellenzékhez kötődő törvénysértések és hazugságok miatt. A balliberális pártok illegálisan plakátoltak, ezt követően pedig félrevezették a választókat.
Vágólapra másolva!

Szilvási István, a Fidesz nyíregyházi alapszervezetének alelnöke úgy kommentálta a bizottság döntéseit a Magyar Nemzetnek, hogy a baloldali ellenzék ahelyett, hogy más párthoz hasonlóan szerződést kötött volna a hirdetési jogtulajdonossal,

szándékosan helyezett el több száz illegális plakátot a városban.

Állítása szerint amikor pedig a felülettel rendelkező cég ezeket eltávolíttatta, a Fideszt vádolták meg. A kormánypárti politikus hozzátette, az ellenzéki polgármesterjelölt hangulatkeltési céllal szavazást indított a hivatalos Facebook-profilján, hogy kinek az érdekében állhatott ellopatni a plakátokat, úgy, hogy feltehetően tudta, hogy a kampányanyagokat törvénytelenül helyezték ki.

Jeszenszki András, az ellenzék nyíregyházi polgármesterjelöltje Forrás: Facebook

Mint ismert, az internetes akció mellett a város több pontján plakátok jelentek meg - szintén engedély nélkül, ezeken már kiadó, felelős kiadó sem szerepelt. "Az ellenzéki pártok a régi módszereket alkalmazták: az áldozat szerepét játszották, miközben ők volt a törvénysértők. Pusztán politikai érdekből hazugsággyárat építettek fel pár nap alatt, mártírként akarták feltüntetni magukat, azt a látszatot keltve, hogy korlátozzák, akadályozzák őket a választási kampányban" – emelte ki Szilvási. A helyi választási bizottság az ügyben elmarasztalta és eltiltotta a további törvénysértéstől

  • Jeszenszki András ellenzéki polgármesterjelöltet,
  • az MSZP-t és
  • azokat, akik az ellenzéki plakátok ellopását hirdették.

Az azonban egyelőre nem világos, kik helyezték ki a kampányanyagokat.

Nyíregyházán ketten mérkőznek meg a polgármesteri címért októberben: Kovács Ferenc a Fidesz-KDNP jelenlegi polgármestere, és Jeszenszki András, az ellenzéki pártok jelöltje, aki egyben az MSZP nyíregyházi szervezetének elnöke is.