Tíz évre számított a gyilkosság után, egy napot sem kapott

Vágólapra másolva!
Szabadlábon távozhatott a bíróságról az a pécsi férfi, aki szíven szúrta élettársát, majd együtt élt a leeresztett medencébe csavart, és szőnyeggel letakart rothadó holttesttel – írja riportjában a Bors. A Pécsi Törvényszék szerint önvédelemből gyilkolt.
Vágólapra másolva!

"Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, mindenre számítottam, de arra nem, hogy hazamehetek" – mondta a Borsnak a tárgyalás után a medencés gyilkossággal elhíresült Muszály László, aki tavaly októberben ölte meg élettársát, L. Zoltánt.

A gyilkos nem mert senkinek sem szólni. A férfi holttestét otthagyta bebugyolálva otthona egyik szobájában. Mellette aludt, evett és tévézett.

A rendőröknek egy ismerőse szólt, hogy valami nem stimmel a háza táján, mert a lakásából áradt a bűz, és túl sok volt a döglégy.

A holttest annyira rossz állapotban volt, hogy a szakértők csak a férfi családjának DNS-mintáival összehasonlítva tudták azonosítani.

– emlékezett vissza a bíróságon László. A férfi elismerte bűnösségét, az előkészítő tárgyaláson még benne lett volna a vádalkuban is.

– mondta a Borsnak mosolyogva a férfi.