Százezer diák a fenntarthatóságért

Vágólapra másolva!
Az ország minden pontján közel százezer diák foglalkozik majd jövő héten a fenntarthatóság kérdéseivel, az ENSZ által elfogadott 17 fenntartható fejlődési cél megismerésével. A diákok a Világ Legnagyobb Tanórája elnevezésű globális oktatóprogramban vesznek részt így nem csak ismerkedhetnek a kérdésekkel, hanem aktívan be is kapcsolódhatnak a programba. A biodiverzitás védelmében többek között a WWF Magyarország hiúzvédelmi programját tudják támogatni a használt mobiltelefonok gyűjtésével.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda megbízásából 2019. szeptember 30. és október 4. között kerül megrendezésre a Világ Legnagyobb Tanórája, melyet – a Fenntarthatósági Témahéthez hasonlóan – a PontVelem Nonprofit Kft. szervez.

A nemzetközi kezdeményezésű, ötödik éve futó programsorozat 2015 óta kerül megrendezésre Magyarországon, közel 600 iskola 100.000 diákjának részvételével.

A program küldetése az ENSZ által 2030-ra elérendő fenntartható fejlődési célok megismertetése a gyerekekkel.

A Világ Legnagyobb Tanórájának idei kiemelt témája a biodiverzitás, a biológiai sokféleség.

A szervezők az iskolai programok lebonyolítását, a pedagógusok munkáját tanóravázlatokkal, animációs filmekkel, pályázatokkal, aktivitásokkal segítik.

Az oktatóprogramban résztvevők nemcsak ismerkednek a kérdésekkel, hanem aktívan be is kapcsolódhatnak a programba. Forrás: Kaliczka Gabriella (TanTrend)

A program nyitórendezvénye 2019. szeptember 30-án 10.30-12.00 között egy élőben közvetített, országosan követhető, rendhagyó tanóra lesz, amelyen olyan neves, a téma iránt elkötelezett előadók tartanak interaktív előadást majd, akik szívügyüknek tartják a gyerekek jövőjét, mint: Dr. Soós Gábor, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság főtitkára, Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója, valamint Dr. Vásárhelyi Tamás, kutató biológus, nyugalmazott főmuzeológus. A tanórát az EMMI képviseletében Pálfi Erika főosztályvezető nyitja meg.

Az ország minden pontjáról közel százezer diák foglalkozik a jövő héten a fenntarthatóság kérdéseivel. Forrás: Kaliczka Gabriella (TanTrend)

A klímaváltozással, környezetkárosítással, fenntarthatósággal kapcsolatos kérdések intenzíven jelen vannak a mindennapokban. Tudósok, politikusok keresik a megoldást a kialakult helyzetre. Az ENSZ szakértői szerint jövőnk a gyermekeink kezében van. Ezért is fontosak az olyan kezdeményezések, mint a Fenntarthatósági Témahét, vagy Világ Legnagyobb Tanórája, amelyek kiemelt hangsúllyal viszik be a fenntarthatóság ügyét az iskolák világába.

2019. szeptember 30-án 10.30-12.00 élőben nézhető a Világ Legnagyobb Tanórája.

Forrás: PontVelem Nonprofit Kft.

További információ itt.