Karácsony Gergely őszödi beszéde: szétlopják a kerületet a zuglói MSZP-sek, Tóth Csaba MSZP-s képviselő meg többször megfenyegette a családját

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. július 5. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én. Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő hangfelvétel kapott nyilvánosságot: Karácsony Gergely - nyugodtan mondhatjuk - őszödi beszéde. Kiderül, hogy irgalmatlanul rossz viszonyban van az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely őt jelölte. Szerinte a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet, a helyi országgyűlési képviselő, Tóth Csaba egy bűnöző (többször megfenyegette Karácsony családját), Horváth Csaba erénye, hogy legalább azt tudja, miért jár börtön, saját magáról pedig voltaképpen elismeri, hogy nem alkalmas arra, hogy rendet tegyen Zuglóban. A felvételt egyébként ellenzéki médiumok jelentették meg - nem véletlenül: lemondtak róla, tudják, hogy kikap, és már október 14-ére, a választás utáni időszakra készülnek. Azt próbálják sugallni, hogy nem a baloldal omlott össze, nem az ellenzék kudarcáról van szó, hanem csak egyetlen, alkalmatlan jelöltről, Karácsony Gergelyről.
Vágólapra másolva!

Súlyos állításokat tartalmazó, Karácsony Gergely számára megalázó hangfelvétel bukkant fel szerdán a Herbal Reality youtube-csatornáján. Mindenképpen érdekes, hogy a hanganyagot nem sokkal később törölték a felületről, azonban több más helyen újra előkerült. Nem is akárhol: ellenzéki médiumokban. Az összevágott felvételen a baloldali főpolgármester-jelölt az MSZP-vel és a politikusaikkal való nagyon rossz kapcsolatát elemzi, olyan megvilágításban, amelyre eddig még nem igazán volt példa. Jól hallhatóan a beszélgetés nem hivatalos környezetben zajlott, mivel az kifejezetten kötetlen hangvételű volt.

Az ellenzék már tudja: Karácsony Gergely nagyon ki fog kapni

Nem csak az elhangzottak az érdekesek, hanem az is,

  • hogyan, és
  • miért került ki két és fél héttel egy belső, ellenzéki beszélgetés az internetre, amely
  • ráadásul az ellenzéki médiumokban jelent meg először,
  • milyen indíték áll mind e mögött.

Az időzítés, a beszélgetésrészletek tartalma, és a hír megjelenésének helye mind arra felé mutat, hogy

az ellenzék elengedte a főpolgármester-választást, és Karácsonyból akarnak bűnbakot csinálni,

mint aki egyedüli felelőse a budapesti ellenzék nagy vereségéért. A közvélemény-kutatások mind azt mutatják, hogy Zugló vezetőjének semmi esélye sincs Tarlós István ellen, és az is megfigyelhető, hogy több szövetséges párt (DK) sem annyira iparkodik a kampányban, mint amennyire az elvárható lenne. Mint ismert, tavaly volt egy ehhez kísértetiesen hasonló eset, akkor az országgyűlési kampányban került elő Karácsonyról egy meglehetősen kellemetlen hangfelvétel, amelyben arról beszélt, (trágár idézet következik): mi a fasznak vállalta el a kormányfőjelöltséget.

A hangfelvétel

A mostani anyagon a Párbeszéd társelnöke kezdésként arról beszélt, hogy "az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben (a gyurcsányista) Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást." Majd az első kérdésre adott válaszában olyan mértékben rajzolódott ki Karácsony alkalmatlansága, kiszolgáltatottsága, mint talán még soha.

"Egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak, vagy legalábbis ott, én soha nem egyeztettem senkivel, amik hatalmi kérdéseken túl vannak, ott azt csinálok, amit akarok. Ezekben persze nem. Én úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani. Nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett."

Az összevágott felvételen az konkrétan nem hangzott el, hogy az MSZP vezető politikusaival folytatott tárgyalásairól lenne szó, de mivel Horváth Csaba is szóba került, így ez feltételezhető:

"A Horváth Csaba egyébként egy kurva nehéz falat, mert a Horváth Csaba sajnos egy szikla ebben a konstrukcióban, jobban, mint a Tüttő Kata, vagy bárki. Az egész az, hogy őt kiszereljük ebből a dologból, és rábeszéljük az előválasztásra, ez volt a vigaszág."

Később egy másik MSZP-s vezetőt is szid, Tüttő Katát.

"A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős ajánlólevél."

Majd jön a talán legmegdöbbentőbb rész: a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet. Horváth Csaba sem becsületes szerinte, de legalább óvatos és tudja, miért jár börtön.

Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki."

Később saját gyengeségéről beszél, sajátos megfogalmazásban:

Az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó, akkor Gergő, akkor menj."

Ezután egyértelműen kiderül, hogy maffiamódszerekkel dolgozik a magyar baloldal:

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...), tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni."

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt lényegét tekintve bűnözőnek nevezi. Hiszen mi más is egy olyan ember, aki valakinek a családját fenyegeti.

Igaz, hogy megfenyegette a családodat?
- Ne viccelj. Többször.

Karácsony Gergely a 444-nek csak azt hajtogatta, hogy nagy az egység a baloldalon, pártja, a Párbeszéd pedig arról adott ki közleményt, hogy mindenről a Fidesz tehet.

Gulyás Gergely a kormányinfón egyébként elég logikusan úgy értékelte a helyzetet, hogy kiderült, milyen maffiaállapotok uralkodnak a baloldalon.