Tóth Csaba abszurd magyarázatot adott az Origónak arra, hogy miért nem foglalkozik Karácsony őszödi beszédével

Vágólapra másolva!
Nyilatkozott az Origónak Tóth Csaba Karácsony Gergely őszödi beszéde után. A felvételen az alkalmatlan zuglói polgármester többek között arról beszél, hogy Tóth Csaba többször megfenyegette őt és a családját.
Vágólapra másolva!

- Elmérgesedett teljesen ez a Tóth Csaba viszony?

- Mindig is el volt mérgesedve, csak politikailag le volt dugózva. De hát, hogy ha én...

- Az igaz, hogy megfenyegetett a családoddal?

- Ne viccelj, hát többször. Ezek nagyon súlyos történetek

Ez a párbeszéd hangzik el egy ismeretlen kérdező és Karácsony Gergely között.

Tóth Csabát, az MSZP Zuglóban megválasztott országgyűlési képviselőjét telefonon értük el. Tóth Csaba meglehetősen abszurd módon Karácsony Gergely utólagos tagadására hivatkozott, mintha nem is lenne felvétel arról, amit mondott.

"Karácsony Gergely maga mondta el, hogy ő olyat nem mondott, hogy "az MSZP-s Tóth Csaba, a zuglói szocialisták elnöke már többször megfenyegette a családját", éppen ezért egyáltalán nem ingott meg a bizalmam Karácsonyban, és továbbra is támogatjuk őt" - így kommentálta az Origónak a kiszivárgott hangfelvételt, annak ellenére, hogy a felvételen Karácsony erről beszél. (Tóth Csaba magyarázata azért abszurd, mert Karácsonynak nem kellett a nevét kimondania, hiszen a kérdező kimondta).

Tóth azt közölte, hogy a kampány folytatódik, és mivel Karácsony - most, utólag - azt állítja, hogy őt nem fenyegette meg senki, ezért nem is érdemes tovább foglalkozni az üggyel.

Az MSZP-s országgyűlési képviselő azt állította, hogy az ellenzéki pártok együttműködésére semmilyen negatív hatással nem lesz a kikerült felvétel. Azt is mondta, hogy nem kíván tovább foglalkozni az üggyel - ami az ő részéről érthető, hiszen súlyos vád hangzik el vele kapcsolatban a felvételen, és azt még Karácsony sem tagadta, hogy elmérgesedett viszonyról beszélt.