Az egyik férfi augusztusban Barcson, egy ház parkolójából ellopott egy autót. A régi kocsijának a kulcsát használta, ugyanis pont ilyen típusú kocsija volt neki is korábban, az pedig passzolt bele. Nem sokkal később felvette az ismerősét, elmondta neki, hogy az autót hogy szerezte, és együtt mentek tovább kocsikázni.

A tolvaj barátja később azt kérte, had vezethessen ő. Helyet is cseréltek, csakhogy a másik férfi egy útkereszteződésben elvesztette az uralmát az autó felett és az árokba sodródtak.

A két férfi a baleset után kiugrott az autóból, és elfutottak.

A balesetet okozó sofőrt magánlaksértéssel is megvádolta az ügyészség, ugyanis néhány hete részegen erőszakkal bement volt élettársa házába,

amit csak azután hagyott el, hogy a rendőrök megjelentek.

A két férfi két év illetve két év két hónapot kaptak. Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyvédek fellebbeztek.

A kocsit elvevő férfival szemben – aki letartóztatásban van – másodfokon egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, melyben az ügyészség – több betöréses lopás mellett – azt rótta a terhére, hogy a mostani esethez hasonlóan önkényesen vett el kocsikat. Emiatt több hónapig letartóztatásban volt, aztán szabadlábra került és ismeretlen helyre távozott, ezután vitte el az autót most. A férfi korábban nem jogerősen 2 év 4 hónapot kapott.