Radnainé dr. Fogarasi Katalin: A fejlesztések mögött ott áll a kormány

2019.09.27. 09:48

Radnainé dr. Fogarasi Katalin, a Nemzeti Örökség Intézet (NÖRI) főigazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Magyar Örökség Díjról, valamint arról a munkáról, aminek köszönhetően megkapták ezt az elismerést.

A főigazgató beszámolt arról, hogy Magyar Örökség Díjban részesült a Fiumei úti Nemzeti Sírkert, mint hozzátette ez az elismerés az általa vezetett intézmény minden dolgozóját megilleti, valamint azt a munkát, amit az elmúlt években végeztek. Ez a díj egy valóban nagy jelentőségű, egy szakmai elismerés, arról nem beszélve, hogy milyen nagyszerű emberek és intézmények kapták már meg. A NÖRI vezetője büszke azokra is, akikkel együtt vehette át a Magyar Örökség Díjat, mint a neves gitárművész, Snétberger Ferenc, de mellette posztumusz díjat kapott Eötvös Lóránd, intézményi elismerést vehetett át a budapesti Veres Pálné Gimnázium is.

Radnainé dr. Fogarasi Katalin azt is elmondta, a díjátadó laudációban is megjegyezték azt a három esztendős fejlesztést, építkezést, ami zajlott a Nemzeti Sírkertben. A főigazgató ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy mindezen fejlesztések elsősorban annak köszönhetőek, hogy a terveik mögött ott állt és ott áll jelenleg is a magyar kormány, amelyik jelentős összeggel járult hozzá a munkákhoz.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.