Megszólalt Karácsony "őszödi beszéde" ügyében Várnai László, zuglói önkormányzati képviselő is, aki Karácsonyék baloldali ellenzékeként, egy civil szervezet, a Civil Zuglóért Egyesület helyi képviselőjeként több korrupciós ügyre, így a parkolási visszaélésekre is felhívta a figyelmet. Várnai bejegyzésében beszámolt arról, hogy Karácsony neki is említette, hogy Tóthék megfenyegették, a "tudjuk melyik óvodába jár a gyereked" mondatot említette meg Várnai. De az önkormányzati képviselő arról is ír, hogy miért fajultak idáig a korrupciós ügyek Zuglóban: "Gergő az elmúlt években kifejezetten tartott Tóthtól, ezért engedett át minden általa is jól ismert korrupciós ügyet, ingatlaneladást, közbeszerzést, parkolást." De a továbbiakban még sötétebb dolgokra is felhívja a figyelmet a helyi ügyeket jól ismerő politikus: "az elásnak Zuglóban kifejezés" nem metafóra Zuglóban, hiszen ott van Sápi Attila eltűnt MSZP-s képviselő, akiről azt írja Várnai: "A képviselő Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem hogy beszéljen." Végezetül a civil szervezet képviselője elmondta, hogy a zuglói MSZP maffiaszerűen működik.

Várnai László mint zuglói képviselő, legújabb bejegyzésében számos további zűrös zuglói részletről írt:

Az önkormányzati képviselő Karácsonyék baloldali ellenzékeként, a Civil Zugló Egyesület színeiben politizál, és hívja fel évek óta a figyelmet a zűrös zuglói ügyekre, többek közt a parkolásra.

Ahogy arról korábban részletesen beszámoltunk, kiszivárgott Karácsony "őszödi beszéde", amelyben a zuglói polgármester elmondta, hogy irgalmatlanul rossz viszonyban van az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely őt jelölte. Szerinte a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet, a helyi országgyűlési képviselő, Tóth Csaba egy bűnöző (többször megfenyegette Karácsony családját), a baloldalon maffiaviszonyok uralkodnak.

Házkutatás választási csalás miatt a Baross utca 85-ben Pikó András ellenzéki jelöltnél a VIII. kerületben, Karácsony GergelyForrás: Origo

"Horváth Csaba erénye, hogy legalább azt tudja, miért jár börtön", saját magáról pedig voltaképpen elismeri, hogy nem alkalmas arra, hogy rendet tegyen Zuglóban.

A felvételt egyébként ellenzéki médiumok jelentették meg nem véletlenül: lemondtak Karácsonyról, tudják, hogy kikap, és már október 14-ére, a választás utáni időszakra készülnek, és persze kapóra jött a bosszú lehetősége is, hiszen Karácsony korábban szinte az összes baloldali pártot megjárta és elárulta.

Ahogy megírtuk, mára azonban teljes hallgatásba burkolóztak az üggyel kapcsolatban az ellenzéki propagandaoldalak.