A migránsok ellenőrzés nélküli szétosztásával embercsempészek és terroristák jutnak Európába

2019.09.28. 09:38

A Franciaország, Németország, Olaszország és Málta között született megállapodás nem tartja tiszteletben a dublini egyezményt, mert minden migránst azonnal a szárazföld belsejébe vinne - mondta a máltai megállapodásról Szomráky Béla Olaszország-szakértő szombaton az M1 Aktuális csatornának adott interjúban.

A máltai megállapodás nem tesz különbséget a valódi menekültek és a gazdasági bevándorlók között, és nem tartja tiszteletben a dublini megállapodást - közölte Szomráky Béla. Azt az olasz parlament által elfogadott, a köztársasági elnök által aláírt törvényt sem veszik figyelembe, hogy nem lehet beengedni az NGO-hajókat az országba - tette hozzá.

Spanyolországban elfogott afriakai illegális bevándorlókForrás: AFP/Jorge Guerrero

Közölte, azzal, hogy az érkezőket ellenőrzés nélkül azonnal szétosztják, többek között embercsempészek, ISIS-katonák és gazdasági bevándorlók is kerülhetnek Európába.

A megállapodással Giuseppe Conte olasz miniszterelnök célja az volt, hogy a gazdasági bevándorlók ne maradjanak Olaszországban, a szöveg azonban tartalmaz egy olyan elemet, amelynek értelmében bármikor ki lehet lépni az egyezményből, és akkor ismét Olaszország nyakán maradnak az érkezők - vélekedett Szomráky Béla.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK