Senki nem vigyázott a csányi óvodában játszó gyerekekre

2019.09.28. 15:36

Egy hatéves kislány meghalt az egyik csányi óvodában, amikor csütörtökön rádőlt a gyerekekre a mászóka. A balesetben még két kisfiú is megsérült, őket kórházba vitték. A Ripost információi szerint a tragédia idejében egy dajka sem vigyázott a játszó gyerekekre az udvaron.

Egész Csány dühöng, nem értik, hogy történhetett meg az, hogy senki sem figyelt az udvaron játszó gyerekekre, amikor eldőlt a mászóka. A balesetben egy 6 éves kislány meghalt, két kisfiú pedig megsérült. 

"Semmi mást nem szerettek volna, csak játszani, de rájuk borult a 80 kilós mászóka. A baleset reggelén sírva könyörgött, hogy mehessen oviba, mert a vérvételre induló anyja vitte volna magával.  Nekem furcsa érzésem volt, de mégis elengedtem... Életem végéig bánni fogom" – mondta a Ripostnak a hatéves kislány apja.

Forrás: Police.hu

"A feleségemet azzal hívták fel, hogy: „Történt egy kis baj", de hiába kérdezte, senki sem mondott többet. Amikor odaért, akkor látta meg a mentősöket, hogy éppen próbálják újraéleszteni a kis Mercit. Teljesen kiborult, de nem engedték közel őt sem. A feleségem azonnal hívott, én pedig rohantam az ovihoz. 

Annyit láttam csak, hogy a kis arca csupa vér volt..." 

– emlékezett vissza a tragédiára.

Egyedül voltak a gyerekek

Egy nő, akinek a gyereke szintén abba az óvodába jár, a lapnak elmondta, hogy 

a dajkák közül senki sem volt kint az udvaron a gyerekekkel együtt, amikor megtörtént a baleset. 

A fia szerint bevett szokás, hogy a gyerekeket kiengedik az udvarra, majd a dajkák bemennek az egyik irodába beszélgetni. A kislány és a két fiú felmászott a mászóka tetejére, amikor az megbillent.

"Mind a hárman eldőltek a nagy fa szerkezettel. A fiam azt mondta, "a kislány egyet felsírt, majd elaludt". A füléből és az orrából is dőlt a vér. A gyereknek később elmondtam, hogy meghalt, de ő nem hiszi el... Az egyik fiúnak szilánkosra tört a karja, a másik pedig az arcára esett, agyrázkódása lett" – mondta az asszony.

A lap információi szerint a baleset után bezárták az óvodát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK