Ma reggeltől vasárnap estig forgalomkorlátozásra kell számítani a főváros több részén. Mutatjuk, hogy melyik nap, hol kell lezárásokra számítani. 

A futóversenyt szombaton a budai és a pesti rakpartok, valamint délután négy és öt óra között a Lánchíd és a Szabadság híd és környéke forgalmának korlátozásával rendezik meg.

Lezárják a forgalom elől:

  • a Műegyetem rakpartot 6 és 18 óra között,
  • a Budai alsó rakpartot a Pázmány Péter sétány és a Halász utcai felhajtó között 7 órától 15:30-ig, valamint a Pázmány Péter sétánytól a Margit hídig 9:00 és 10:00 óra között,
  • a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Közraktár utca között 9 óra és 10:30 között,
  • a Lánchidat, a Széchenyi teret, az Eötvös teret, a Clark Ádám teret, a Szabadság hidat, a Szent Gellért teret, a Bem rakpartot, a Fő utca Clark Ádám tér felé vezető forgalmi sávját a Jégverem utcától, a Jégverem utcát, a Fővám teret, körülbelül 9 óra és 10:30 között.

 

Vasárnap reggel, délelőtt és kora délután a budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, a Szabadság hidat és a Szentendrei út belső sávját zárják majd le - áll a közleményben.

Lezárják:

  • a Budai alsó rakpartot teljes hosszban 6 órától 14 óráig,
  • a Pesti alsó rakpartot a Dráva utcai lehajtó és a Közraktár utca között 7 órától 15:30-ig,
  • továbbá a délelőtti órákban az Árpád Fejedelem útját a Bem rakpart és az Üstökös utca, valamint a Csalogány utca és a Jégverem utca között, a Lánchidat, a Clark Ádám teret és a Fő utca Clark Ádám tér előtti szakaszát, az Alagutat és az azt megelőző útszakaszt az Attila utcától, a Lánchíd utcát, a Széchenyi István teret, az Eötvös teret, a Dombóvári utat, valamint a Budafoki utat a Prielle Kornélia utca és a Dombóvári út között,
  • a délelőtti és a kora délutáni órákban lezárják a Szabadság hidat, a Fővám teret, a Szent Gellért teret, a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, továbbá a Szentendrei út városból kifelé vezető oldalán sávlezárás várható a Bogdáni út és a Reményi Ede utca között, valamint több útszakaszt is lezárnak még az óbudai Fő tér környezetében, emellett az Árpád híd margitszigeti lehajtóját, a margitszigeti Központi utat, a Jászai Mari teret, az Újpesti rakpartot és a Szent István parki lehajtót.

A lezárt útszakaszokon a korlátozásokat a futók elhaladása után fokozatosan oldják fel - írták. A BKK kéri, hogy aki teheti, válassza a kötöttpályás közlekedési eszközöket, elsősorban a metróvonalakat. 

A közösségi közlekedés változásairól a BKK oldalán olvashatnak bővebben