Péntek délután bejelentést tettek a rendőrségen, hogy többen összeverekedtek a IX. kerületi Soroksári úton, majd egy lövést is hallottak. A rendőrség és a TEK lezárta a területet, majd később elfogták azt az öt embert, akik rátámadtak egy nőre. A Bors információi szerint hamis kábítószer miatt lövöldöztek.

A helyszínre érkező rendőröknek egy 38 éves nő elmondta, hogy két férfi és három nő támadta meg. Még aznap a rendőrök elfogtak két férfit, majd nem sokkal később három nőt, akik különböző soroksári úti lakásokban bujkáltak. Az egyikőjüknél találtak egy gáz-riasztó fegyvert is.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Bors információi szerint kábítószer miatt fajult a vita lövöldözésig. 

Csütörtök este szerettem volna kábítószert vásárolni a másodikon, de átvertek, és egyszerű dohányt kaptam. Az első emeleten lakik a testvérem, akihez átjöttem tegnap délelőtt. Szóvá tettem a problémát a dílernek, felhívtak magukhoz. Konfliktus alakult ki, rám támadtak, menekülés közben pedig az utcán várakozó élettársamra lőttek. Szerencsére nem találták el  – mondta a lapnak az érintett férfi.

A rendőrség a három nő és a két férfi ellen fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást, valamint javasolta a letartóztatásukat.