A Fidesz alelnökének választhatják Kósa Lajost a vasárnapi kongresszuson

Kósa Lajos interjú
Vágólapra másolva!
A Fidesz alelnökének jelölhetik Kósa Lajost a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig - mivel kormánytag - kikerül az elnökségből - írja a Magyar Nemzet szombati számában. Kósa Lajos a Magyar Nemzetnek beszélt Karácsony néhány napja kiszivárgott őszödi beszédéről is. Szerinte a hanganyag megerősíti azt a korábbi álláspontjukat, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció nem működőképes, és ha Karácsony Gergelynek akár csak egy parányi bátorsága vagy gerince lenne, felállna, és visszamondaná a jelöltséget.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője és a kormánypártok önkormányzati kampányfőnöke a lapnak elmondta: a kongresszusi szavazás és az október 13-i helyhatósági választások után is a szívéhez legközelebb álló területtel, az önkormányzatokkal szeretne foglalkozni.

Elsősorban azokat a településeket segítené, ahol a kormánypárti polgármesterjelöltek győztek.

Kósa Lajos Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szavai szerint az előző kongresszuson azért nem indult az alelnöki választáson, mert tavaly tavaszig a Modern városok programot felügyelő tárca nélküli miniszter tisztségét töltötte be, és

a Fideszen belüli megállapodás szerint nem szerencsés, ha egy kormánytag a párt vezetőségének is a tagja.

Ugyanebből az okból Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter most kikerül a nagyobbik kormánypárt elnökségéből.

A politikus kitért rá: a Modern városok programot továbbra is szívügyének tekinti. Kiemelte: rengeteg program elindult már, s ezeknek az eredménye látszik a városokon és az ország gazdasági teljesítményén is.

Az eredményt úgy lehet a legjobban összefoglalni, hogy Magyarország mára Európa egyik leggyorsabban fejlődő országa lett. És ez még nem a folyamat vége, hiszen a kormány elindította a Modern falvak programot, amely a kistelepülések számára jelent számottevő fejlesztési perspektívát

- jelezte Kósa Lajos.

A Fidesz 1200, az ellenzék csak 300 polgármesterjelöltet állított

A politikus sikeresnek tartja az önkormányzati kampányt. Hangsúlyozta: igyekeztek olyan polgármesterjelölteket állítani, akik hozzáértők, tapasztaltak, és az a szándékuk, hogy a kormánnyal együttműködve építsék-szépítsék a városaikat, falvaikat.

Míg a Fidesz-KDNP több mint 1200 polgármesterjelöltet állított, mindössze 300 ellenzéki vagy az ellenzék által támogatott politikus indul a polgármesteri tisztségért, ráadásul az utóbbiak nemritkán egymás ellen küzdenek

- jegyezte meg.

Kósa Lajos Fotó: Hirling Bálint - Origo

Álláspontja szerint az ellenzéki együttműködés katyvaszában egyetlen dolog volt meghatározó: a hatalmi osztozkodás. Miután a pénzért és hatalomért bármire képesek, ezért a jelöltjeik egy jelentős része alkalmatlan arra, hogy bármifajta önkormányzati vezető szerepet töltsön be - fogalmazott.

Mi arról beszélünk, hogy mit szeretnénk tenni a településeinkért, s arról meggyőzni a szavazókat, hogy fogjunk össze újra.

Az eddigi összefogás eredménye, hogy Magyarország egyre jobban teljesít - hangoztatta.

Ha egy parányi bátorsága vagy gerince lenne Karácsonynak, akkor felállna és visszamondaná a jelöltséget

A politikus reagált a Karácsony Gergelyt, a baloldal főpolgármester-jelöltjét leleplező, a napokban kiszivárogtatott hangfelvételre is.

Úgy vélte, a hanganyag megerősíti azt a korábbi álláspontjukat, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció nem működőképes. Sőt az egész ellenzéki együttműködés gyakorlatilag már most, a választás előtt összeomlott, hiszen a felvételek tanúsága szerint bűnözők álltak össze maffiózókkal - mutatott rá, hozzátéve: találtak egy szerencsétlent Karácsony személyében, aki nem tud semmit, és nem is ért semmihez.

Megjegyezte: ha Karácsony Gergelynek akár csak egy parányi bátorsága vagy gerince lenne, felállna, és visszamondaná a jelöltséget.