Ma tartja kongresszusát a Fidesz

Fidesz kongresszus, Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, tisztújító kongresszust tart ma a Fidesz, azaz megválasztják az elnököt és az alelnököket is. Ez lesz a XXVIII. kongresszusa a Fidesznek. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta, optimista, jókedvű kongresszusra készül, mivel a kormányzó párt egyre nagyobb és erősebb. 
Vágólapra másolva!

Vasárnap tisztújító kongresszust tart a nagyobbik kormánypárt a BOK csarnokban. A rendezvény 10 órakor kezdődik, míg Orbán Viktor beszédére várhatóan 14:30-kor kerül sor.

Fidesz-kongresszus 2017-ben, Orbán Viktor Fotó: Csudai Sándor - Origo

Orbán Viktor azt mondta, optimista, jókedvű kongresszusra készül, mivel a kormányzó párt egyre nagyobb és erősebb.

– fogalmazott.

Korábban megírtuk, hogy Kósa Lajost alelnöknek választhatják.

Kósa Lajos korábban az ATV-nek azt mondta az alelnökökről, hogy azért "drámai változások" nem várhatóak, és Gulyás Gergely miniszter is elárulta a Kormányinfón, hogy Novák Katalint, Németh Szilárdot és Kubatov Gábort ismét alelnöknek jelölik majd.

Kósa Lajos elmondta, hogy a kongresszusi szavazás és az október 13-i helyhatósági választások után is a szívéhez legközelebb álló területtel, az önkormányzatokkal szeretne foglalkozni. Elsősorban azokat a településeket segítené, ahol a kormánypárti polgármesterjelöltek győztek.

Fidesz-kongresszus 2017-ben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A legutóbbi kongresszus 2017 őszén volt, akkor egyhangúlag, 1358 szavazattal megerősítették elnöki pozíciójában Orbán Viktor miniszterelnököt, és alelnöknek választották Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot.