A bevándorláspártiak megnyitják a határokat az illegális bevándorlók előtt, majd nyomást helyeznek a többi országra, hogy fogadják be és osszák szét őket - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Fidesz tisztújító kongresszusán.

A magyar külügyminiszter kiemelte: ezzel szemben a bevándorlást ellenző pártok mindent megtesznek hazájuk és polgáraik biztonsága megvédéséért, védik a határokat, szigorú jogszabályokat alkotnak, hogy világossá tegyék, egy szuverén ország határát csak szabályosan, jogszerűen lehet átlépni.

Szijjártó PéterFotó: Csudai Sándor - Origo

Szijjártó Péter felhívta rá a figyelmet, hogy Európában most újra szövetkeznek a bevándorláspárti kormányok. Mivel nem sikerült keresztülerőltetni a kötelező betelepítési kvótát - aminek köszönhetően Magyarország még mindig magyar ország -, most újra elkezdtek szövetkezni a nyugat-európaiak, hogy minden ország torkán lenyomják a kvótákat - közölte.

Hozzátette: de ez nem fog menni, Magyarország ebbe soha nem fog beleegyezni.

A magyar diplomácia vezetője megjegyezte: a magyarok már többször világossá tették, hogy nem akarnak illegális bevándorlókat látni Magyarországon.

Szijjártó Péter kitért arra is: Európa legsikeresebb pártjának kongresszusa a mai, ez az európai parlamenti választáson is bebizonyosodott. Ez kellő önbizalmat ad a következő idő csatáihoz - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: mindegy, milyen nyomást helyeznek ránk Európa bevándorláspárti erői, ide egyetlen illegális bevándorló sem jöhet be. "Csak Magyarország döntheti el, ki jöhet ide és kikkel akarunk együtt élni" - emelte ki.

A külügyminiszter kijelentette: a kerítés állni fog továbbra is, Magyarország megvédi szuverenitását és biztonságát. Azt kell tenni, amit eddig, meg kell nyerni a következő választást, hogy világossá tegyék: Magyarország sosem lesz bevándorlóország - mondta.

Varga Judit igazságügyi miniszter arról beszélt: nem várják el, hogy mások is Magyarország útját járják, nem kritizálnak másokat, de a magyar kormány elutasítja a kettős mércét és elvárja, hogy az EU tartsa tiszteletben a tagállamok identitását.

Varga JuditFotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette: Magyarország mást gondol Európa jövőjéről, a magyarok többször is nemet mondtak a bevándorlásra, az ország sok kérdésben markáns álláspontot képvisel, ami gyakran eltér a mainstreamtől, ezért támadják. "Sok baj van velünk, pedig az európai értékek nevében a magyarok különbözőségét is tisztelni kellene" - hangsúlyozta.

A miniszter közölte: Magyarország azért küzd, mert a végsőkig ragaszkodik a saját életformájához, büszke alkotmányos vívmányaira. A magyarok megharcoltak a szabadságért, a demokráciáért és a jogállami intézményekért, azokat nem ajándékba kapták, hanem áldozatot vállaltak értük - fűzte hozzá.

Varga Judit kiemelte: ma is védik az európai életformát, és nem érzik, hogy az ország európaiságát bárkinek bizonygatni kellene.

Úgy fogalmazott: minél hangosabban támadnak minket, annál jobban tudjuk, hogy jó úton járunk.

A kongresszuson Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt: az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a gazdaságpolitika képes stabil támasza lenni a nemzetpolitikai céloknak, a családtámogatásnak, a gyermeknevelés támogatásának, a munkahelyteremtésnek és az otthonhoz jutás megkönnyítésének.

Varga MihályFotó: Csudai Sándor - Origo

Mára stabil növekedési pályára állt a gazdaság, csaknem minden szektor segíti a bővülést, sereghajtók közül a dobogósok közé kerültünk - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a teljes foglalkoztatás ma már az ország sok régiójában valóság, lassan százhoz közelít azoknak a településeknek a száma, ahol egyetlen munkanélküli sincs.

Varga Mihály arról is szólt, hogy ez a kormány az adócsökkentések kormánya, és az államadósság is csökken, amelynek ma már több mint 80 százaléka forintban áll fenn.