Fidesz-kongresszus - Gulyás Gergely: A mögöttük hagyott 9 év az ország rendszerváltoztatás utáni történetének legsikeresebb időszaka

Fidesz tisztújító kongresszusa, BOK Sportcsarnok, 2019.09.29.
Gulyás Gergely
Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy a mögöttük hagyott kilenc év az ország rendszerváltoztatás utáni történetének legsikeresebb időszaka. Gulyás Gergely a Fidesz tisztújító kongresszusán kiemelte: Magyarország önbizalmában, gazdaságában, biztonságában és jövőképében egyaránt megerősödött.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az ország helyzetéről szólva úgy fogalmazott: erősödő falvak, városok, Tarlós István főpolgármester és kerületi polgármesterei munkájának köszönhetően

Gulyás Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

Arról is beszélt, hogy a Fidesz és szövetségesei bár távolról sem tökéletesek, számukra a kormányzás eszköz, megtisztelő lehetőség az ország szuverenitásának megőrzéséhez, a nemzeti szuverenitás megerősítéséhez, ahhoz, hogy utakat nyissanak a szabadságban a jólét felé.

Gulyás Gergely kiemelte:

a kormányzásnak azok is a nyertesei, akik nem a Fidesz-KDNP-re szavaztak, és azok is, akik nem szeretik őket.

Sőt az ellenzéki politikusok is, akiknek alkalmatlansága bármilyen nyilvánvaló, mégis sokkal kevésbé látványos ellenzékben, mint kormányon.

- folytatta.

Ellenzékben szabadon tiltakozhatnak a kormány politikája ellen, mert tudják, nem ők vannak hatalmon, akik véresre verettek tüntetőket, szemeket lövettek ki azonosító szám nélküli rendőrökkel, hogy Gyurcsány Ferenc is ünnepnek érezhesse az 1956-os forradalom 50. évfordulóját.

A miniszter úgy fogalmazott:

az ellenzék egységét ma a magyar Molotov-Ribbentrop paktum biztosítja, melyet 2018 után Gyurcsány Ferenc "egyetlen momentum alatt megkötött a Jobbikkal".

Rámutatott: az önkormányzati választáson az ellenzék nem polgármesteri és képviselői helyekben gondolkodik, hanem háborús hídfőállásokban.

A "magyar Molotov-Ribbentrov paktum jelöltjei" a helyi közösségek szolgálata helyett politikai háborút akarnak.

A győzelem azon múlik, hogy a következő 14 napban megtesznek-e mindent azért, hogy mindenki figyelmét felhívják arra, a választás tétje nem a kormány sorsa, nem a parlamenti többség, hanem az országot alkotó városi, falusi közösségek békés fejlődése - fűzte hozzá Gulyás Gergely.