Továbbra is a migráció a legnagyobb biztonsági kockázat Európa, így Magyarország számára is, és így a terrorizmus veszélye sem múlt el - jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz újraválasztott alelnöke, honvédelmi államtitkár a nagyobbik kormánypárt tisztújító kongresszusán. Novák Katalin, akit szintén ismét megválasztottak alelnöknek, arról beszélt: büszke arra, hogy Magyarország szuverén ország, amely képes megvédeni az itt élőket, tiszteletet követel, és ezt másoknak is megadja.

Németh Szilárd kiemelte: azt vallják, a modern és ütőképes honvédség megteremtésének kulcsa a korszerű fegyverek hadrendbe állítása mellett a fiatalítás és az önkéntesség.

Németh SzilárdFotó: Csudai Sándor - Origo

Emlékeztetett rá:  2010-re a Gyurcsány-Vadai-féle szándékos haderő-tönkretételi ámokfutás következményeként 17 tartalékos katonája volt az országnak,  mára 8900-an döntöttek úgy, hogy civil életük megőrzése mellett önkéntes területvédő és egyetemi századokban fegyveresen is a haza szolgálatába kívánnak állni.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kitért arra, hogy 2026-ra 20 ezerre nőhet az önkéntesek száma,  de nagy szükségük is van az önkéntes védelmi képességre, mivel Európa, így Magyarország számára is legnagyobb biztonsági kockázat továbbra is a migráció, és így a terrorizmus veszélye sem múlt el. Kifejtette: az európai politikai döntéshozók között még mindig többségben vannak a bevándorláspártiak, akik az embercsempészekkel és Soros álciviljeivel közösen mindent megtesznek, hogy bevándorlókkal árasszák el kontinensünket. 

A baloldali kormányok ezért nyitják meg a határokat, a kikötőket, és ezért akarják ismét a tagországokra erőszakolni a kötelező betelepítési kvótát. Németh Szilárd úgy fogalmazott: "az ellenőrizetlen tömeges migráció és a terrorizmus kéz a kézben járnak", és teljesen elhibázott »álmodozni« az európaiságtól irtózó, a kereszténységet megvető bevándorlók integrációjáról". 

A legsúlyosabb gyilkos merényleteket közösen tervelték ki és hajtották végre a régi bevándorlók második vagy harmadik generációs leszármazottai - akik már uniós állampolgárok - és a határokon átgázoló, a brüsszeli és a nagyhatalmi politikusok által felbiztatott tömegek közé rejtőző, kiképzett migránsok - mondta.

Az államtitkár megjegyezte: közös pont volt, hogy mindegyik támadás az európai életforma és a keresztény értékrend ellen irányult. Azért lehet Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, mert a magyarok időben döntöttek arról, hogy közösen védik meg a határokat, és őrzik meg az országot magyar országnak  - tette hozzá.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt hangoztatta: büszke arra, hogy Magyarország szuverén ország, amely képes megvédeni az itt élőket, képes biztonságot nyújtani, és nem szorul alamizsnára.

Novák KatalinFotó: Csudai Sándor - Origo

Nincs szüksége továbbá Magyarországnak kioktatásra, tiszteletet követel, és ezt másoknak is megadja  - fűzte hozzá.

Úgy folytatta: büszke arra is, hogy aktív tagja lehet a Fidesznek, amely ma Európában a legerősebb támogatottságú jobboldali erő. 

Kitért arra, büszkén vallja magát konzervatívnak, tudva, hogy a konzervatív nem a múltba réved, hanem a jövőbe tekint, nem relativizálja az alapvető értékeket.

Azt mondta: ma 188 ezerrel többen élnek házasságban, mint kilenc évvel ezelőtt, 20 éve nem volt olyan magas a házasságkötési kedv, mint most,  júliusban 31 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint az előző év ugyanezen hónapjában. A gyermekvállalási kedv 20 éves csúcson van, az elmúlt években több mint 20 százalékkal emelkedett - sorolta az eredményeket.

Ugyanakkor megjegyezte: messze vannak még attól, hogy a magyar nemzet ismét gyarapodó, fiatalodó nemzet legyen.

Büszke arra is - folytatta -, hogy nemzeti egyetértés van abban: a legjobb befektetés, ha támogatják a magyar gyermekek megszületését és tisztességben történő felnevelkedését.  Magyarországon egyedülálló módon segítik a családokat, nemzetközileg is kiemelkedő összeget, a GDP öt százalékát fordítják a támogatásukra - emelte ki. 

Eddig csaknem 60 ezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamely elemét  - jelezte a családügyi államtitkár.

Arról is beszélt, hogy január 1-jétől - egyedülálló módon - a 4 gyermekes édesanyáknak nem kell szja-t fizetniük, és ez a kedvezmény életük végéig érvényes. Megemlítette, hogy jövőre elindul a nagyszülői gyed is. 

Az a cél, hogy mindenki akkor és annyi gyermeket vállalhasson, amikor és amennyit szeretne  - hangsúlyoztat Novák Katalin.

Arra figyelmeztetett: nem szabad bedőlni a balliberális mantrának, hogy a nőknek a férfiakkal folyamatosan versenyezniük kell.

Közölte, büszke a magyar kajakos, ultrafutó lányok sikereire, a női vállalkozókra, a tehetséges női művészekre, tudósokra, diplomatákra és a közéletben egyre nagyobb számban szerepet vállaló nőkre. 

"Jó megtapasztalni, hogy a Fidesz háza táján nem az ajtónak rohangáló, földön fetrengő, hisztérikusan ordítozó, magukat valóságshow-ban érző és a hazájuk ellen dolgozó nők keresik a számításaikat, hanem a határon innen és túl olyan nők találnak értelmes feladatukra, akik a családjuk mellett tágabb környezetükért is szeretnének felelősséget viselni" - mondta a régi-új alelnök, aki hangoztatta: nem hisz a kvótákban és a felülről erőltetett szerepekben.