Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök most éppen azt mondja, hogy a Párbeszéd elnökségi ülésén készült a Karácsony-felvétel

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. június 19. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az aHang vitáján Budapesten, az Átrium Színházban 2019. június 19-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke sajtótájékoztatón beszélt ma arról, hogy elemezték a felvételt, és arra jutottak, hogy a Karácsony Gergely igazi arcát leleplező, a napokban előkerült összevágott hangfelvétel a Képviselői Irodaházban készült, a PM elnökségi ülésén. Tehát valakik felvették a Karácsony pártjának ülésén elhangzottakat, így került ki az alkalmatlan zuglói polgármester őszödi beszéde. Ez már persze a sokadik verzió. Karácsony Gergelyék összevissza beszélnek. Először Karácsony azt mondta, fogalma sincs, mikor és kikkel beszélt. Később már azt mondta, hogy ez egy baráti beszélgetés volt. Majd az ATV-ben egészen apró részletek is eszébe jutottak: a felvételen szidta Tüttő Katát, zavaros ügyeiről beszélt, de már Karácsony emlékezni vélt arra, hogy a beszélgetésen dicsérte is. És most itt a legújabb verzió: a Párbeszéd vezető politikusai beszélnek és szidják szövetségeseiket, az MSZP és a Gyurcsány-párt vezetőit.
Vágólapra másolva!

Tehát: az újabb Párbeszéd-verzió szerint Szabó Tímea ezzel elismerte, hogy az ellenzéki párt elnökségi ülésén beszéltek minősíthetetlen hangnemben az elvileg szövetséges szocialistákról és a DK-ról.

Mint megírtuk, leleplező hanganyag került csütörtökön nyilvánosságra, amelyen Karácsony Gergely nyíltan beszél a zuglói MSZP lopásairól, kritizálja ellenzéki szövetségeseit, és a családját ért fenyegetésekre is utal.

A polgármesternek is alkalmatlan Karácsony Gergely kezdésként arról beszélt, hogy "az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben (a gyurcsányista) Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást". Majd az első kérdésre adott válaszában olyan mértékben rajzolódott ki Karácsony alkalmatlansága, kiszolgáltatottsága, mint talán még soha.

Az összevágott felvételen az konkrétan nem hangzott el, hogy az MSZP vezető politikusaival folytatott tárgyalásairól lenne szó, de mivel Horváth Csaba is szóba került, így ez feltételezhető:

Később egy másik MSZP-s vezetőt is szid, Tüttő Katát.

Majd jön a talán legmegdöbbentőbb rész:

a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet. Horváth Csaba sem becsületes szerinte, de legalább óvatos, és tudja, miért jár börtön.

Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki" - folytatja.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Később saját gyengeségéről beszél, sajátos megfogalmazásban:

Ezután egyértelműen kiderül, hogy maffiamódszerekkel dolgozik a magyar baloldal:

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt tulajdonképpen tekintve bűnözőnek nevezi.

- Igaz, hogy megfenyegette a családodat? - kérdezik Karácsonyt. - Ne viccelj. Többször - érkezik a válasz.

Karácsony Gergely a felvétel kiszivárgása után azt hajtogatta: nagy az egység a baloldalon, pártja, a Párbeszéd pedig arról adott ki közleményt, hogy mindenről a Fidesz tehet.

Szombaton Karácsony Gergely egy fényképet tett közzé, amivel Tóth Csaba MSZP-képviselővel barátian megölelik egymást, mintegy mutatva, hogy milyen jóban van azzal az emberrel, aki állítása szerint rendszeresen fenyegeti a családját. Kocsis Máté frakcióvezető jogosan tette fel a kérdést: mikor hazudott Karácsony Gergely? Amikor a fenyegetésekről beszélt vagy a mostani fénykép mutogatásával?

Egyre nyilvánvalóbb: Karácsony Gergelyék összevissza beszélnek a kínos felvételről, folyamatosan hazudoznak.