Karácsonyék legújabb verziója a hangfelvételről

Vágólapra másolva!
Folytatódott Karácsony Gergely hazudozása. Nem lehet enyhébb kifejezést használni, hiszen a - méltán - Karácsony őszödi beszédének nevezett hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után összevissza beszél. Sőt. Az az igazán nehéz, hogy összeszámoljuk: hanyadik verziót adják elő Karácsonyék a felvétellel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, Soros blogja, tehát az ellenzékkel finoman szólva nem ellenséges 444 írt először a felvételről, ők jelentették meg.

A felvételen - többször megírtuk - Karácsony Gergely az MSZP zuglói országgyűlési képviselőjét, Tóth Csabát bűnözőnek nevezi (többször megfenyegette Karácsony családját), egy másik vezető szocialistát, Horváth Csabát egy alkalmatlan politikusnak, aki csak zavarja, a zuglói szocialistákról pedig úgy beszél, mint akik szét akarják lopni a kerületet. A DK-s Gy. Németh Erzsébetről pedig mint biztos kerületi vesztes beszélt. De szidta az MSZP-s Tüttő Katát is. Azaz: saját szövetségeseit.

Karácsony először azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy hol készült a felvétel, és kivel, kikkel beszélget. Ez volt az első verzió. Később az ATV-ben már azt állította, hogy a barátaival beszélget, de nem tudja, hogy kikkel, és semmire nem emlékszik. Ez ugye egy újabb verzió. Majd ezt is kiegészítette, nagyjából tíz perc múlva az ATV-interjúban, amikor arról volt szó, hogy becsmérelte Tüttő Katát a hangfelvételen. Ekkor Karácsony azt mondta: emlékszik, hogy később Tüttő Katát dicsérte is.

És ma jött a harmadik verzió: Szabó Tímea, aki Karácsony mellett a Párbeszéd másik társelnöke, azt állította, hogy a Párbeszéd elnökségi tagjai vannak a felvételen és a beszélgetés egy elnökségi ülésen készült.

Hogy mennyire összevissza beszél Karácsony, az is mutatja, hogy a hangfelvételen Tóth Csabát mint a családját fenyegető bűnözőt írta le, tegnap pedig már egy közös képet tett közzé, ahol ölelkeznek, és állítása szerint barátok. Vajon mikor hazudott? A hangfelvételen vagy tegnap?

Karácsony Gergely őszödi beszédének és következményeinek az is lényeges eleme, hogy kristálytisztán látszik: a bukott zuglói polgármester mennyire mást mond szövetségeseinek a szemébe és mást a háta mögött.

Mindenesetre, a magyar politikai élet egyik legkínosabb figurája lett Karácsony Gergely, ez vitathatatlan. Ennyifélét állítani, így összevissza beszélni, szinte már abszurd teljesítmény. Az ellenzéki bohócjelöltek lassan legnevetségesebb próbálkozójává vált Karácsony Gergely. És akkor nem is beszéltünk arról az amoralitásról, hogy saját szövetségeseit, esetükben nyugodtan használhatjuk, saját elvtársait így gyalázza.