Kellemes őszi idővel búcsúzik ez a hét is, a jövő hét elején azonban egy gyenge hidegfront söpör végig felettünk - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap: Eleinte rétegfelhős lesz az ég, majd délutánra csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. A délnyugati szél megélénkül. 20-25 fokos kellemes hőmérsékletre számíthatunk.

Hétfő: Napközben megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, esetleg zivatar is kialakul. Az északnyugati szél megerősödik, gyenge hidegfront érkezik. Marad a 20-25 fok közötti csúcsérték.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Kedd: Sok napsütésre van kilátás, eső nem lesz. A déli szél néha megélénkül. Egyelőre kitart a kellemes őszi idő: 24 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda: Napközben  erős felhősödés valószínű, délutántól északnyugat felől az eső is eleredhet. Ezzel együtt az északnyugati szél is megerősödik. 21 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtök: Erősen felhős idő várható több helyen esővel, záporral. Az északnyugati szél viharossá fokozódik. Markáns hidegfront okoz erős lehűlést. Délután már csak 15°C körül alakul a hőmérséklet.