Szeptember 29-én tartotta tisztújító kongresszusát a Fidesz. Az eseményen újraválasztották elnöknek Orbán Viktort, aki arról beszélt, hogy megegyezés kell Európa keleti és nyugati fele között, valamint az ország készen áll arra, hogy a migránsokat visszavigye azokba az országokba, ahonnan jöttek. Az eseményről most egy videó is felkerült a miniszterelnök hivatalos közösségi oldalára.

A zenés bevezető és hangulatképek után a videóban arról beszél Orbán Viktor, hogy a Fidesz rendezett, sőt, a politika világában szokatlanul rendezett állapotban van. 

Világos program mentén tesszük a dolgunkat. Ellenfeleink egyre mélyebbre ássák magukat itthon, szépen gyarapodik azon külföldi politikusok, pártok, sőt országok sora is, akik és akiknek csapatai megnyúlt képpel és fejükön flastrommal somfordálnak haza a Budai Vár falai alól - mondta a miniszterelnök.

A Fideszben az az ökölszabály, hogyha valaki nagyon akar egy pozíciót, ha láthatóan eszi érte a fene, akkor azt semmiképpen nem kaphatja meg.

Nem kaphatja meg, mert a pozíció utáni sóvárgás vége csak a bukás lehet. Itt munkát osztanak és nem pozíciót, és főként nem hatalmat. 

Nagyon örülök, hogy megválasztottatok erre a munkára - mondta Orbán Viktor.

Kellő szerénységgel, de egyenesen meg kell mondanom, hogy azért örülök, mert most jön a java. Ami eddig történt, sem volt éppen kismiska, de az igazán nagy dolgok most következnek, és ebből semmiképp sem szeretnék kimaradni 

- zárul a videó.