Ellenzéki bolhacirkusz: Puzsér visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt

2019.09.30. 09:46

Hétfő reggeli posztjában a főpolgármester-jelöltségtől való visszalépésre szólította fel Puzsér Róbert  Karácsony Gergelyt. "Tudom, még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha ennek eljön az ideje" - írta a független fővárosi jelölt. Az ellenzéki bolhacirkusz két héttel az önkormányzati választás előtt is folytatódik. 

 Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza! Tudom, hogy még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha ennek eljön az ideje. Most van itt ez a pillanat 

- fogalmazott a független főpolgármester-jelölt. A váratlan húzás minden bizonnyal annak volt köszönhető, hogy a napokban nyilvánosságra került Karácsonyról egy kompromittáló hangfelvétel, amelyen Zugló vezetője többek között arról beszélt, hogy kontrollálhatatlan méreteket öltött a korrupció az általa irányított kerületben, és több szövetséges, baloldali politikusról pedig becsmérlően nyilatkozott. Puzsér ma reggeli írásában ismét kifogásolta, hogy Karácsony Gergelyék az őt Fidesz-bábként ábrázoló plakátokkal lejárató kampányt indítottak ellene. "Karácsony Gergely egyik hazugságából a másikba esik, így a rá vonatkozó kritika sportértéke egyre csekélyebb" - írta dühösen a humorista, aki szerint 

Karácsony csak rontja a fővárosi ellenzék esélyeit. 

A független főpolgármester-jelölt arról nem tett említést, mi történne akkor, ha Karácsony eleget tenne a felszólításának, és visszalépne a jelöltségtől. Így egyelőre nem világos, Puzsér pontosan miért dobta be javaslatát két héttel az önkormányzati választást megelőzően. 

Már nem ilyen baráti a viszonyForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A legfrissebb közvélemény-kutatások egyébként azt a tendenciát mutatják, hogy az elmúlt napokban a hibahatárnál nagyobb mértékben romlottak a támogatottsági mutatói Karácsonynak, így ilyen szempontból indokolt lehet Puzsér felvetése. A számok alapján ugyanis egyre inkább úgy néz ki, Karácsonynak még arra sincs esélye, hogy október 13-án megszorongassa Tarlós Istvánt.  A Nézőpont Intézet éppen ma hozta nyilvánosságra legújabb mérését, amelyből az derült ki, hogy a főpolgármester alaposan elhúzott legfőbb kihívójától: amíg a biztos részvételt ígérő budapestiek 56 százaléka szavazna Tarlós Istvánra, addig Karácsony Gergely népszerűsége 38 százalékra csökkent.

KAPCSOLÓDÓ CIKK