Tarlós István: Árfelülvizsgálatot rendelnek el a Lánchíd-tendereknél

Egy amerikai házaspár Budapesten
A mai Lánchíd látképe
Vágólapra másolva!
Árfelülvizsgálatot rendelnek el első lépésként a Lánchíd és környékének felújítására benyújtott ajánlatoknál - mondta Tarlós István főpolgármester kedden a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.
Vágólapra másolva!

A híd állapotának az ellenőrzését heti egyre növelték, valamint főpolgármesteri utasítására a Budapesti Közlekedési Központ

soron kívüli szakvéleményt kért a híd általános állapotáról

- mondta el Tarlós István. Emlékeztetett, 2018-ban kétszer kellett visszaadatnia a 3-as metró déli szakaszának felújítására beérkezett ajánlatokat, mert nem alátámasztható magas árak voltak bennük.

Forrás: Ronald Baer

Most ugyanez a helyzet a Lánchídnál is, úgy tűnik, hogy a beadott ajánlatokban szereplő árak sem támaszthatók alá - közölte a főpolgármester, aki szerint

nem valószínű, hogy a bíráló bizottság elfogadja, de ha mégis, akkor - mint kijelentette - azonnal megvétózza.

Tarlós István kiemelte, a felújítás nem marad el, túl sok csúszást nem okoz az ajánlatok visszaadása, továbbá nem kell aggódni attól se, hogy ezek az árak meghallgatásra találnak. Az is lehetséges, hogy tárgyalásos tenderek lesznek - jegyezte meg.

Tarlós István úgy fogalmazott:

Tarlós István főpolgármester Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kérdésre válaszolva Tarlós István hangsúlyozta, hogy Budapestnek nincs működési hitele, fizetési nehézsége.

A főpolgármestert a műsorban kérdezték Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt múlt csütörtökön kiszivárgott hangfelvételéről is. Tarlós István arra reagálva, hogy az érintettek szerint több elnökségi ülésen történt a lehallgatás, azt vetette fel: akkor ez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd egyebet se csinál az elnökségi ülésein, mint pocskondiázza, szidalmazza, bűnözőnek nevezi a nála lényegesen nagyobb, őt támogató pártokat?

- fogalmazott Tarlós István.