Közleményt adott ki a Fidesz az idősek világnapja alkalmából. Ebben azt írják, hogy ma megbecsülésre, nem megszorításokra számíthatnak az idősek. De ez nem volt mindig így.

A közleményben azt írják, hogy ma megbecsülésre,  nem pedig megszorításokra számíthatnak az idősek, ahogy Gyurcsány és a szocialisták idején, amikor elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, és folyamatosak voltak a rezsiemelések.  A Fidesz-KDNP-re ezután is számíthatnak a nyugdíjasok; a jó gazdasági eredményeknek köszönhetően Magyarország történetében harmadik alkalommal nyugdíjprémiumot fizetünk. 

Ez az első kormány, amely csökkentette a rezsit, rezsiutalványt ad, ezzel havi több ezer forintos terhet levéve a nyugdíjasok válláról.

Egy postás rezsiutalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jénForrás: MTI/Mohai Balázs

A bevándorláspárti ellenzékkel szemben mi úgy gondoljuk, hogy azzal is tartozunk az időseknek és minden előttünk járó generációnak - akik harcoltak és életüket is áldozták hazánkért -, hogy megőrizzük Magyarországot a magyarok országának, és nem engedjük, hogy bevándorlóországgá változtassák - zárul a Fidesz közleménye.