Zaklatási ügybe keveredett Karácsony Gergely zuglói jegyzője

Vágólapra másolva!
Egy, a nyilvánosság elől mindeddig eltitkolt zaklatási botrány részese Karácsony Gergely fő politikai szövetségese, a zuglói jegyző. Papp Imre – aki korábban Gyurcsány Ferenc kormányának belügyi államtitkára volt – egy homoszexuális zaklatási ügy után került Zuglóba – írta a Ripost. 
Vágólapra másolva!

Az eset még 2016 őszén az Eötvös Loránd Tudományegyetemen történt, ahol Papp Imre adjunktusként dolgozott az alkotmányjogi tanszéken. A Riposthoz eljuttatott dokumentumokból – köztük diákok esetleírása, vélemények, kommentek – kiderül, hogy a ma zuglói jegyzőként dolgozó férfi ellen egy tanítványa tett bejelentést,

„a tanári helyzettel visszaélő magánéleti szituáció", magyarán zaklatás miatt.

Papp Imre a tanár-diák viszonnyal visszaélve E. Péter másodéves joghallgatónak tett szexuális ajánlatot. E. Péter azonban nem tűrte szótlanul a zaklatást, az egyetem vezetőihez fordult.

Bebizonyosodott a zaklatás

A legnagyobb titokban indult hivatalos vizsgálat az ügyben, melynek során a zaklatás ténye bebizonyosodott. Az egyetem vezetői azonban úgy döntöttek, hogy megpróbálják elkerülni a még nagyobb botrányt. Ezért fegyelmi büntetés, rendőrségi feljelentés helyett inkább csendes távozásra kérték fel a nem sokkal később már Karácsony Gergely jegyzőjeként felbukkanó Papp Imrét - írja a Ripost.

Hiába próbálta azonban az egyetem vezetősége a lehető legdiszkrétebben kezelni a kirobbant botrányt, a diákság körében nagy visszhangot keltett az ügy, több fórumon is vitatták, kommentálták a zaklatást.

Sokan nyilván megdöbbentek az ELTE jogi karán, amikor az eltávolított tanár hirtelen Karácsony mellett bukkant fel.

A Ripost hozzájutott egy fotóhoz is, amelyen Papp Imre – a képen balról a negyedik – a „kivételezett" diákok között látható, köztük többen is jártak a tanár magánlakásán. Ott van a képen a zaklatás áldozata, a Papp Imrét feljelentő E. Péter is.

Forrás: Ripost

A botrány eltussolásában, továbbá hogy a zaklató nem sokkal később

Karácsony Gergely mellett jegyző lett Zuglóban, nyilvánvalóan fontos szerepet játszott Papp Imre baloldali politikai múltja: a Gyurcsány-kormány belügyi államtitkára volt.

Pappról tudható, hogy Kuncze Gábor személyes belügyminiszteri tanácsadójaként kezdte pályafutását. 2002-ben aztán az új szocialista kormányban már az igazságügyi minisztérium helyettes államtitkára lett, majd Gyurcsány Ferenc a megbízható kádert az igazságügyi és rendészeti minisztérium államtitkárává nevezte ki.

Egyáltalán nem mellékesen, ennek a minisztériumnak a vezetői, köztük Papp Imre viselték a felelősséget a 2006-os tüntetések véres leverésérét, a rendőri brutalitásért. Papp sokféle titkot őrizhet gondosan azokból az időkből. Miután 2010-ben a szocialisták elvesztették a választást, Gyurcsányék azonnal gondoskodtak róla, és az ELTE jogi karára tették a megbízható rendészeti államtitkárt.

Innen kellett aztán – persze a legnagyobb csendben – távoznia a zaklatási botrány után.