Gyurcsányék el akarják venni az uniós támogatásokat a magyaroktól

DK Demokratikus koalíció Gyurcsány Ferenc
2019 március 15
Egyetem tér
Vágólapra másolva!
Gyurcsányék az uniós források elosztási rendszerének megváltoztatásával el akarják venni a támogatásokat a magyaroktól, és csak azoknak a településeknek juttatnának azokból, amelyek hajlandóak lennének migránsokat betelepíteni - jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerdán Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

A képviselő hangsúlyozta, a DK javaslatának lényege, hogy azok a települések,

amelyek nemet mondanak a migránsok betelepítésére, elesnének az uniós forrásoktól.

A bevándorláspárti ellenzék nemcsak a kerítést bontaná le, nemcsak illegális bevándorlókat engedne be az országba, hanem többek között a migránsok kvótaalapú elosztásának rendszerét is támogatná, ahogy támogatta az elmúlt években is - mondta Hidvéghi Balázs.

Gyurcsány Ferenc Fotó: Polyák Attila - Origo

- mondta a fideszes politikus.

Hidvéghi Balázs azt mondta, az Európai Parlament asztalán számos olyan javaslat van, amelyek arra irányulnak,

hogy pénzügyileg büntessék azokat a tagállamokat, amelyek nem hajlandóak bevándorlókat befogadni.

Amelyek viszont igen, azokat pénzügyileg is jutalmaznák, és több forrást kapnának.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt azt akarják elérni, hogy csak a betelepítést vállaló magyar települések kaphassanak uniós forrásokat.

Ez azt jelenti,

hogy teljes pénzelvonás történne azokon a településeken, ahol nemet mondanak az erőltetett betelepítésekre.

A javaslat szerint azáltal, hogy az önkormányzatok közvetlenül pályázhatnának uniós forrásokra, kivennék a döntési jogkört Magyarország kezéből, és azt vizsgálhatnák meg Brüsszelben, hogy mely települések felelnek meg az elvárásaiknak.

Azaz központosított döntéshozással, "direktben kötnék" az uniós források elosztását a bevándorlás ügyében tanúsított magaviselethez.

Ezért nem mindegy, hogy a következő időszakban milyen polgármestereket és milyen vezetést választunk Magyarországon a városok és települések élére - fogalmazott a Hidvéghi Balázs.

Az Európai Parlamentben az unió következő hétéves keretköltségvetéséről folynak tárgyalások.

- mondta.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőiként mindent meg fogunk tenni azért, hogy megakadályozzuk ezen tervek megvalósulását, és ne engedjük meg a magyar bevándorláspárti ellenzéknek, hogy a magyar településektől forrásokat vegyenek,

el és kizárólag a migránsok betelepítését vállalóknak adják ezeket

- tette hozzá Hidvéghi Balázs.