Nagymama és unokája fosztott ki nyugdíjasokat

Vágólapra másolva!
Kifosztás és minősített csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy 32 éves dombóvári férfival és 72 éves – büntetett előéletű – nagyanyjával szemben, akik idős embereket fosztottak ki Somogyban.
Vágólapra másolva!

A férfi és nagyanyja 2018 nyarán azzal keresett fel egy idős ladi férfit, hogy megvennék a házát. A nyugdíjas férfi körbevezette őket a házban, ahol a páros több értékes régiségre is felfigyelt, ezért úgy tettek mintha a házat és az értéktárgyakat is meg akarnák venni.

Az idős férfi belement abba is, hogy egy értékes festményt, szobrot, és egy antik fodrászszéket bepakoljanak a teherautójukba.

Hogy ne legyenek gyanúsak, még egy kevés pénzt is hagytak ott a nyugdíjasnak, de a teljes árat nem akarták később sem kifizetni, így több mint 200.000,- Ft. kárt okoztak.

Később Iregszemcsén jutottak be egy 81 éves asszony házába. Neki is azt mondták, hogy megvennék a házát.

A háznézés során a nagymama egy herendi porcelánt vett magához, unokája pedig két fa bútort pakolt be a teherautójukba, miközben az idős asszony folyamatosan kérlelte őket, hogy ne vigyék el azokat.

Az ügyészség mindkettőjükkel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, a férfi 2 év 6 hónapra, míg az asszony 3 évet kapjon.