Elsősorban kicsavart fák miatt riasztják a tűzoltókat – írja a Katasztrófavédelem.

A Zala megyei Nagykanizsán, a Zemplén Győző utcában egy tízemeletes épület tetején egy bádogelemet feltépett a szél. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók lesúlyozták a felszakadt elemet. A Zemplén Győző utcában egy kidőlt fához is riasztották a tűzoltókat.

Báza és Bázakerettye között egy körülbelül húsz centiméter átmérőjű fa dőlt az úttestre, teljes útzárat képezve. Keszthelyen, az Árpád utcában körülbelül tíz méter magasan egy bádoglemezt a szél meglazított. A gyalogosforgalmat veszélyeztető lemezt a város hivatásos tűzoltói eltávolították.

Zivatarfelhők Nagykanizsa felett 2019. október 2-án. MTI/Varga GyörgyForrás: MTI/Varga György

Somogy megyében, Kaposváron, a 48-as Ifjúság útján egy leszakadt faág akadályozta a forgalmat. A Kisfaludy utcában azért kérték a tűzoltók segítségét, mert kidöntött a szél egy fát, amely a villanyvezetéket is leszakította, az Ezredév utcában pedig egy tizenöt méteres platánfa tört ketté.

Kaposfőn, a Petőfi Sándor utcában egy nyolc méteres fa úttestre dőlt, villanyvezetéket is magával rántott. A kaposvári hivatásos tűzoltók motoros fűrész segítségével a fát eltávolították.

A Mávinform tájékoztatása szerint Nagykanizsa és Zalakomár között szünetel a vonatközlekedés, mert fa dőlt a felsővezetékre. A helyreállítás várhatóan három órát vesz igénybe, addig az utasokat pótlóbuszok szállítják Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között.