Puzsér Róbert: Karácsony le van maradva Tarlóstól, lépjen vissza

2019.10.03. 12:00

Puzsér Róber független főpolgármester-jelölt ismét visszalépésre szólította fel az alkalmatlan Karácsony Gergelyt, a balliberális elit budapesti indulóját egy lapinterjúban. Mivel ellenzéki ellenfele a felmérések szerint le van maradva Tarlós Istvántól, itt az ideje a váltásnak - érvelt Puzsér. Kicsit több, mint egy héttel a választás előtt javában zajlik az alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelöltek bohócparádéja.

Csütörtökön "Tarlós a ló, Karácsony a szamár, de én nővel k.rnék" címmel jelentetett meg interjút az Index Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltettel. A beszélgetés jelentős részében az ellenzékváltás volt a téma: a humorista szerint el kell takarítani az útból Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, és feleségét. Puzsér kitért az ellenzéki vitákra, és a bukott kormányfő motivációira is. Úgy látja, az előválasztás során Gyurcsányék Kálmán Olga indításával próbálták "megpuccsolni" Karácsony Gergelyt, és miután nem sikerült, Gyurcsány "nem fog bánkódni", ha a balliberális oldal jelöltje nem nyer októberben. 

Hiszen Karácsony Gergely veresége a Párbeszéd azonnali megsemmisülését eredményezi, az MSZP-nek pedig lesz három éve, hogy a DK egyik tagozatává váljon.

- fejtegette, mi várható abban az esetben, ha az alkalmatlan zuglói polgármester bukik a főpolgármester-választáson. A humorista úgy tartja, éppen ellenzéki ellenfele az akadálya az ellenzék fővárosi győzelmének, ezért

ismét visszalépésre szólította fel Karácsonyt. 

A Karácsony irányába nyilvánvalóan elfogult portálnak arra a kérdésére, miszerint mégis hogyan lesz leváltva Tarlós István, Puzsér úgy felelt, hogy úgy, ha ő nyer. "Karácsonyon múlik. Ha visszalép, szemmel láthatóan megnő az esélyem" - ismertette az egyszerűnek látszó tervet. Majd megkapta a jolly joker kérdést, miszerint miért lépne vissza Karácsony, hiszen a közvélemény-kutatásokban jobban áll, mint Puzsér, és a népszerűsége közelít a főpolgrmesteréhez. "Ez nem igaz, és ezt a politikai és médiaelitben mindenki tudja. Le van maradva Tarlóstól." - érkezett Puzsértől a felelet.

Másfél hét sincs hátra az önkormányzati választásig, és ahogy látható, nagy intenzitással

zajlik az alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelöltek bohócparádéja.

Puzsér Róbert és Karácsony GergelyForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Puzsér egyébként Karácsony őszödi beszédének kiszivárgása után is felszólította ellenzéki ellenfelét a visszalépésre. "Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza! Tudom, hogy még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha ennek eljön az ideje. Most van itt ez a pillanat" - írta a független főpolgármester-jelölt, miután előkerült a hangfelvétel, amelyen Karácsony többek között a zuglói korrupcióról, saját alkalmatlanságáról és szövetségeseinek  hibáiról beszélt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK