Bíróság elé állt a férfi, aki két jobblábas cipőt próbált ellopni

jobblábas cipőt lopott Kecskemét
Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban állt bíróság elé az a férfi aki ittas állapotban próbált ellopni két különböző méretű és színű jobblábas cipőt egy kecskeméti áruházból. A biztosnági őrök azonban kiszúrták az agyafúrt trükköt.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé október 3-án azt a férfit, aki egy kecskeméti áruházból próbált ellopni két darab jobblábas cipőt - írja közleményében a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Gyanyús lett a biztonsági őröknek

A beszámoló szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi szeptember 14-én délután egy kecskeméti áruházban a vásárlótérben elhelyezett lábbelik közül két jobblábas cipőt vett magához, hogy ellopja azokat. Ezután kiszakította az áruvédelmi eszközöket a cipőkből, majd azokat a lábaira felhúzva távozott az üzletből. A vádlott a saját, „régi" cipőit az üzletben rejtette el.

jobblábas cipőt lopott Kecskemét Forrás: Origo

Az üzlet biztonsági őrei azonban leleplezték a lopást, ugyanis

gyanússá vált számukra a két, különböző méretű és színű jobblábas cipőt viselő férfi,

majd értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások a vádlottat elfogták és előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra.

Feltételes szabadlábon volt

A vádlott a lopással közel 30.000 forintos kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg, ugyanis az áruvédelmi készülékek kiszakítása miatt a cipők eladhatatlanná váltak. A vádlott a lopáskor ittas volt, tettére nem tudott magyarázatot adni.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban október 3-án bíróság elé állította. Az ügyész a vádlottal szemben az előéletére is figyelemmel végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyaláson a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki lopás vétségében és

90 nap elzárásra ítélte.

A vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért, börtön és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett, ugyanis a többszörös és különös visszaeső vádlott ráadásul feltételes szabadság hatálya alatt lopta el a cipőket, így az ügyészség szerint a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni.