Újabb részleteket közölt a Hír TV Informátor című műsora azokból a felvételekből, amelyeket a kispesti szocialisták lopásairól készített egy csalódott szocialista és juttatott el a csatornához. Közpénzek megcsapolásáról, visszaosztásáról és az abból vásárolt külföldi luxusvillákról beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták a felvételeken, több órán keresztül. A főszereplő az önkormányzati választáson is induló Lackner Csaba.

Több órányi hangfelvétel jutott a Hír Televízió Informátor című műsorának birtokába a kispesti szocialisták korrupciós ügyleteiről. Az utóbbi évek legnagyobb botránya tárul fel a szemünk előtt. Ebből egyértelműen kirajzolódik, hogyan is működik a Gajda Péter polgármester vezette kispesti szervezet.

Drogbulikon beszélik meg, ki mennyi pénzt lopott, rendszeresen fehér port (kokaint) szívnak. Ezeken a bulikon százmilliós vagyonukkal dicsekednek, amelyeket közpénzekből hoztak össze.

Sok szocialista megsértődött, hogy őt kihagyták a lopásból

A felvételek főszereplője Lackner Csaba, aki jelenleg Kispest 7-es számú választókerületének önkormányzati képviselője, de sokan mások is hallhatóak rajta. Lackner leggyakrabban Kránitz Krisztiánról beszél, aki szintén önkormányzati képviselő és a kerületi vagyonkezelő igazgatója, de természetesen szóba kerül még Gajda Péter polgármester és Somogyi László is, akinek a felesége egyébként szintén önkormányzati képviselő. Somogyi építőipari cégei sorra nyerik a közbeszerzéseket Kispesten.

A titkos felvételeket nagy valószínűséggel a kispesti MSZP-s kör egy korábbi tagja készíthette, akinek vélhetően elege lett abból, hogy társai szétlopják a kerületet, vagy azért, mert őt kihagyták belőle. Az anyagok minőségét elnézve titkosszolgálati módszerekről nem beszélhetünk - derült ki az Informátor műsorából. 

Kendőzetlenül beszélnek a kispesti szocialisták a soha nem látott lopásokrólForrás: Hírtv

A hangfelvételen Lackner Csaba és társai beszélnek arról is, hogyan szokták beszerezni a „kólát". Lacknert korábban már emlegették kábítószerrel összefüggésben, akkor feljelentést tett rágalmazás miatt. A felvételen most erről a feljelentésről is szó van, Lackner - aki közben drogozik - sértődötten mondja, hogy megpróbálják rávenni, hogy vonja vissza a feljelentést.

Gajda szoci csapata számára csupán lehetőség a kerület a lopásra

A drog mellett Kispesten a másik nagy vonzalom a pénz. Egyértelműen kirajzolódik, hogy Gajda Péter és csapata üzletként tekint a kerületre, azokat a lehetőségeket keresik, hogy mivel tudnák a legtöbb pénzt összeszedni maguknak. A polgármester mondja ki az utolsó szót, ott vannak az emberei a képviselőtestületben, eddig Kránitz Krisztián is.  

Lackner amellett, hogy önkormányzati képviselő, a Várospolitikai és Városüzemeltetési Bizottság elnöke, ő vezeti a Közpark Nonprofit Kft. Felügyelőbizottságát is, amely egyébként egy önkormányzati cég. Az összeállításból kiderül, hogy Lackner Csaba hivatalos jövedelme körülbelül 350 ezer forint. Ezzel szemben az egyik hangfelvételen arról elmélkedik, hogy azt a másfél milliót havonta, amit minimum keres törvénytelenül, hogyan tudná munka nélkül összeszedni.

Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. tíz 40-50 négyzetméteres újépítésű ingatlanomnak kéne lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Azért mondjuk egy 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfélmillió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél.

- mondta Lackner egy beszélgetésben. 

A beszélgetés végén egy ismeretlen férfi szájából elhangzik egy félmondat: Ezt csinálta a Péter k..a okosan.Itt nyilván Gajda Péterre polgármesterre utal. Az Informátor szerint a kispesti polgármester is ingatlanokba fekteti a pénzét.

Gajda Péter köre most csúnyán lebukottForrás: MTI/Soós Lajos

Krinyón keresztül ment a lopás

A képviselő hosszasan beszél arról is, hogy miért vett fel az önkormányzat 1,2 milliárd forint hitelt annak ellenére, hogy 800 milliós tartalékkal rendelkezett. A kulcsnév ebben az esetben is Kránitz Krisztián, alias Krinyó.A tavalyi évben felvettünk 1,2 milliárd forint hitelt, de úgy vettünk fel 1,2 milliárd forintos hitelt, hogy nekünk a 2017-ről volt majdnem 800 millió forint, hogy is hívják, tartalékunk. És ez a nagy többsége, ugye mind a Krinyón keresztül ment. Amit különben senki nem sajnál tőle.

Mikor az egyik beszélgetőpartner panaszkodik, hogy neki miért nem adnak évente több tízmilliót, munka nélkül, Lackner gúnyosan azt mondja: ha évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy.

Lackner azt is hozzátette: aki jól csinálja, a külső vállalkozóktól kapja meg a visszaosztott pénzt.

Kránitz - Lackner Csaba mellett - Gajda Péter bizalmi embere volt, nemcsak az üzletben, hiszen együtt fociztak és együtt jártak síelni is. Azonban az utóbbi időszakban megromlott a kapcsolatuk, ugyanis a hangfelvételek szerint Kránitz túlságosan "éhes" volt. Emiatt a kispesti MSZP ki is szavazta, vagyis a közelgő választásra már nem indították el önkormányzati képviselőjelöltként.

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője is kihátrált mögüle. Lackner Csaba szerint Kránitznak, vagy ahogy ők hívják, "Krinyónak" körülbelül 200-250 milliós vagyona lehet.  A bukásához az is hozzájárulhatott, hogy

a buliból kihagyott szocialisták nem nézték jó szemmel, hogy Kránitz Spanyolországban vásárolt tengerparti házat.

Az adásvételi szerződés szerint az alicantei ingatlant egy olasz állampolgárságú, az Egyesült Királyságban élő férfitől vette. 

A teljesen alkalmatlan Karácsony Gergelynek megint lesz mit megmagyarázniaForrás: MTI/Bruzák Noémi

Karácsony Gergely szövetségesei

Gajda Péter és csapata Karácsony Gergely szövetségesei. Karácsony az Origo által is megírt, titokban készült hangfelvételen elismerte,hogy a szocik szétlopták Zuglót.

Most bebizonyosodott, hogy ez Kispestre is igaz.

A történetnek itt nincs vége:

a Magyar Nemzet cikksorozatban számol be a kispesti szocialista botrány újabb részleteiről.