Fidesz: Távozzon a közéletből Mirkóczki Ádám!

2019.10.06. 17:27

A közéletből való távozásra szólította fel a Fidesz egri elnöke Mirkóczki Ádám jobbikos egri polgármesterjelöltet, mert vitatta az auschwitzi haláltábor áldozatainak számát.

Martonné Adler Ildikó vasárnapi egri sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte az ellenzéki Egységben a Városért Egyesület színeiben induló jelölt most kiszivárgott üzenetváltását. Szerinte a 21. században nem elfogadható, ha valaki a holokauszton viccelődik, az áldozatok számát, családtagjaik szenvedését vitatja. Felháborító, hogy a jobbikosok egyenesen a holokauszt támogatására biztatják egymást e-mailjeikben.

A kormánypárti politikus azt mondta: Eger zsidó közösségei nagyon sok kiváló mesterembert, tudóst, művészt és orvost adtak a városnak, és emléküket a város tisztelettel és szeretettel ápolja. Soha egyetlen hivatalban lévő polgármester sem engedett meg magának holokauszttagadó kijelentéseket – hangoztatta.

Martonné Adler Ildikó felszólította a baloldal jelöltjeit, hogy azonnal határolódjanak el Mirkóczki Ádámtól, aki országgyűlési képviselő is, továbbá határolódjanak el azoktól a jobbikosoktól, akik az auschwitzi áldozatokon viccelődtek, illetve attól, aki a fővárosi Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékművet leköpte.

A Fidesz egri elnöke szerint Mirkóczki Ádám Egerbe importálja a Jobbik antiszemitizmusát, a köpönyegforgató és álszent politikát, aminek a város közéletében nincsen helye. "Nem kérünk a báránybőrbe bújtatott zsidóellenesekből, a holokauszttagadókból" – mondta.

Martonné Adler Ildikó arra kérte az egri, jó érzésű polgárokat, hogy jövő vasárnap ne szavazzanak az Egységben a Városért jelöltjeire és ne szavazzanak Mirkóczki Ádámra.