Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján egyértelműen védelmébe vette Karácsony Gergely botrányos kispesti jelöltjét. Ugyan a Hír Tv több alkalommal is világos részleteket közölt a drogpartiról és a százmilliós lopásokról dicsekvő Karácsony-jelöltekről, a jelek szerint Gyurcsány Ferencék továbbra is kitartanak mellettük. "Mi elhisszük az állításaikat" - érvelt Gréczy, aki még a kokainozó Lackner Csabát sem akarta felismerni a Hír TV munkatársának kérdésére.

Gajda Péter azt mondta, cáfolja a videóban elhangzottakat, és ennek a hitelességét is megkérdőjelezi. Mi ezt elhisszük Gajda Péternek, így e szerint járunk el.

- így vette védelmébe Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője Karácsony Gergely korrupcióval és drogozással lebukott kispesti szocialista társaságát vasárnapi sajtótájékoztatóján. A politikus a Karácsony által esélytelennek tartott DK-s Gy. Németh Erzsébetet, polgármesterjelöltet váltotta a mikrofonnál, majd amikor a Hír Tv munkatársa szembesíteni akarta a kiszivárgott felvételen a fehér port utcákba rendező és a kerületi pénzek visszaosztásáról értekező Lackner Csaba fotójával, rezignáltan azt mondta, 

nem ismerem ezt az embert.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője védelmébe vette Karácsony Gergely, főpolgármester-jelölt korrupt, kokainozó kispesti jelöltjétForrás: MTI/Máthé Zoltán

Ez már csak azért is érdekes, mert napok óta a szocialista politikus fényképeivel van tele a média, szinte mindegyik országos sajtótermék foglalkozott a témával. A Hír TV munkatársa nem adta fel, és mutatott az Informátor adásából kivágott, és egy másik fotót. "Ön szerint mennyire hasonlít a két fotó?" - kérdezte a televízió-riporter, amire a Gyurcsány-párti politikus úgy felelt,

erről kérdezze meg Gajda Pétert.    

Csakhogy ezzel az a probléma, hogy a kispesti szocialista polgármester, Karácsony szövetségese, Gajda Péter sem akarta felismerni bizalmasának a hangját a hangfelvételen, és személyét a videófelvételen. Gréczy pedig élve ezzel, hivatkozott Gajda szavaira, és azt mondta, "tudomásul veszi Gajda Péternek ezt az érvelését." A hírcsatorna munkatársa nem adta fel, és azt kérdezte Gyurcsány szóvivőjétől, mi a véleménye arról, hogy Lackner Csaba - azóta eltüntetett posztjában - nem tagadta, hogy ő szerepel a kép- és hangfelvételen. Gréczy ekkor húzta elő kalapjából a Karácsony Gergelyék által tökélyre fejlesztett "összevágott felvétel"-érvkártyát. "Ha összevágott videóról van szó, akkor a hitelességével gond van." - magyarázta Gyurcsány Ferenc szóvivője. 

Hogy a felvétel mennyire hiteles, azt mindenki pontosan tudja. Főleg, ha megnézi a Hír Tv Informátor című műsorának legújabb adását.

Mint ismert, a Hír TV pénteken hozta nyilvánosságra azt a képfelvétel-, és hanganyagrészletet, amelyen Lackner Csaba drogozás közben 100 millió forintos lopásokról beszél. Az ismeretlen körülmények között, nyáron rögzített beszélgetésből kiderült az is, hogy a szocialista politikus több mint négyszer annyi pénzt keres havonta, mint amennyi a valós, bevallott jövedelme. A XIX. kerületi szocialista képviselő arról is értekezett a felvételen, hogy Kránitz Krisztián (MSZP) képviselőtársának, aki egyben a kispesti vagyonkezelő igazgatója is, több száz millió forintos eltitkolt vagyona van. Lackner továbbá arról is dicsekedett, az önkormányzati pénzek hogyan kerültek visszaosztásra a külső vállalkozásoktól.

A hírcsatorna ma délelőtt újabb részleteket mutatott be az utóbbi idők legnagyobb korrupciós botrányával kapcsolatban, amiből kiderült, hogy Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere, Karácsony Gergely jelöltje is korrupciós pénzt fogadott el. Lackner ugyanis többek között arról panaszkodott a felvételen, hogy miközben Kránitznak 12 millió forintot, addig Gajdának "csak" 3 millió forintot kellett visszaosztania egy önkormányzati mutyi után.

Nagy a csend az ellenzéknél: bár kérdéseinkkel megkerestük Karácsony Gergelyt, válasz nem érkezett tőle, hallgat, akárcsak a botrány főszereplői. Érdemben egyedül Lackner Csaba reagált: az MSZP-s képviselő pénteki esti posztjában arról írt, hogy olyan szavakat adtak a szájába, amiket sohasem mondott. Természetesen ez hazugság volt. Ahogy nyilvánosságra került, hogy főnöke és bizalmasa, Gajda is elfogadott korrupciós pénzeket, megijedt és törölte magyarázkodó írását.