Sorra halnak az emberek a nagykanizsai halálházban

2019.10.07. 13:59

Nagykanizsán halálháznak nevezik az egyik Platán sori társasházat. Az épület pincéjében egy transzformátorállomás van, amitől sorra, egymás után betegednek meg az emberek, az elmúlt időszakban 18-an haltak meg rákban – írja a Blikk.

A ház pincéjében lévő trafó látja el árammal a szomszéd házakat és az utcai lámpákat is. Az áramszolgáltató korábban bevizsgálta a transzformátorállomást és nem találtak okot arra, hogy elvigyék az épületből. A tisztiorvosi szolgálat is vizsgálta a helyszínt, de a sok daganatos megbetegedés okát nem találták meg, viszont a lakók továbbra is sorra betegszenek meg  – írja a Blikk.

A földszinti lakásokban jól lehet hallani a trafó hangját, amely a lakók szerint elektromágneses sugárzást bocsát ki. Úgy gondolják, emiatt betegednek meg.  

Akkor kezdtünk pánikba esni, amikor a szomszéd lépcsőházban meghalt a Magdi és az András. Őket követte a velem szemben lakó Gizi néni, a Kovács néni, aztán az Ilike, majd a Nusika és a Lajos. Ők mindketten leukémiában haltak meg  – mondta a lapnak az egyikük.

Az egyik, házban lakó férfi ugyanabban a lakásban él, ahol az anyja halt meg pár évvel ezelőtt. Elmondása szerint azonnal elköltözne, ha tudna, de ez a lakások eladhatatlanok.  Miután eltemette az anyját, egy másik házaspár betegedett meg a fölszinten. Más új lakók, amikor rájöttek, hogy a trafó zümmögését hallják, azonnal elköltöztek.

Egy nő 11 éve költözött be a házba, akkor a szomszédja azzal köszöntötte, hogy "Üdv a halálházban". 
Kínunkban már csak nevetünk azon, hogy mi is félig a sírban vagyunk a halálházban. A szomszédasszonyom azzal viccelődött, legközelebb vajon melyikünk lesz a soros? Évek óta kérjük, vigyék el a pincénkből a trafót, de csak ígéreteket kaptunk, tetteket senkitől  – mondta a nő a lapnak.

A ház mellett van egy rét, ott elférne a trafó, de mivel a közelben van egy óvoda, egyelőre marad a ház pincéjében.