Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz Mohácson a polgármester-választás miatt

2019.10.07. 10:52

A héten aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz mohácsi szervezete azért, hogy a helyiek "tiszta, fair keretek között, az emberi méltóságot és a becsület normáit is betartva választhassanak polgármestert" - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

A közleményben utalnak arra, hogy Szekó József polgármester halála miatt csak az MSZP által támogatott Csorbai Ferenc neve szerepel polgármesterjelöltként a szavazólapokon. Azt írták, mohácsiak ezrei keresték meg a Fidesz városi csoportjának tagjait azzal, hogy "elfogadhatatlannak tartják a kialakult helyzetet, amely szerint Csorbai Ferenc egyetlen, vagyis akár saját szavazatával is Mohács város vezetőjévé válhat". A mohácsiak szerint - közölte a helyi Fidesz-szervezet - 

ez méltatlan lenne a város történelméhez, 

Szekó József több évtizedes munkásságához és a település lakóihoz. Hozzátették: Csorbai Ferenc sem vállalhatja azt a morális terhet, amit egy "etikátlanul megszerzett" politikai pozíció jelentene. A szervezet közölte, az "emberek akaratának kinyilvánítása és érvényesítése érdekében" kezdenek aláírásgyűjtésbe azért, hogy "a mohácsi polgárok eddig eljuttatott kérésüket, igényüket, szándékukat írásban is megerősíthessék". Hozzátették, igyekeznek "minden mohácsi polgár véleményét megismerni ebben a kétségtelenül nehéz helyzetben".

Budapest, 2010. május 17. Szekó József, a Fidesz Baranya megyei területi listán megválasztott országgyűlési képviselője. MTI Fotó: Kovács AttilaForrás: MTI/Kovács Attila

Mint ismert, Szekó József, Mohács kormánypárti polgármestere 63 évesen, tragikus körülmények között halt meg szeptember 27-én, információnk szerint mustgáz-mérgezésben. A települést 21 éve irányító, 2010 és 2014 között a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjában dolgozó országgyűlési képviselőtől, valamint 2007 és 2010, illetve 2014 és 2019 között a Baranya megyei közgyűlés tagjaként is dolgozó városvezetőtől vasárnap vettek végső búcsút. A temetésen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. 

A történtek után az MSZP nem ment bele abba, hogy a saját jelöltjükön kívül más indulhasson a polgármesteri székért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK