Egyre abszurdabb módon próbál védekezni Karácsony Gergely szövetségese

Lackner, Kránitz és Gajda
Vágólapra másolva!
Nem gondolkozik a lemondásban Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere, Karácsony mostani jelöltje azok után, hogy kiszivárgott hangfelvételek szerint az MSZP-s önkormányzati képviselő, Lackner Csaba súlyos korrupcióra utaló ügyekről beszél, név szerint említve Gajdát is. A Hír TV a hétvégén hozta nyilvánosságra azokat a hangfelvételeket, mely szerint a képviselő egy üzlet után 12 millió forintot osztott vissza a vagyonkezelő vezetőjének, Kránitz Krisztiánnak. Majd utána megkereste a polgármestert, Gajda Pétert is, és azon méltatlankodott, hogy az üzletből Gajdának miért csak 3 millió forint jut.
Vágólapra másolva!

Gajda most az Informátor kérésére sem volt hajlandó azonosítani a videofelvételen szereplő Lackner Csabát, csak azt a képtelenséget hajtogatta, hogy szerinte a felvételeket manipulálták. Karácsony jelöltje azt is tagadta, hogy Lackner Csaba a bizalmasa lenne. Annyit azért megjegyzett, hogy elítélendőnek tartja a kokainfogyasztást - olvasható a Hír Tv oldalán.

Az alábbi felvételen Gajda azt mondja, hogy "nem hagyja magát befeketíteni".

Gajda Péternek hisz Hiller István. A szocialista politikus, korábbi MSZP-elnök és miniszter elmondta: a kiszivárgott felvételek ellenére is töretlenül bíznak a polgármesterjelöltben. Hiller István azonban arra a kérdésre nem felelt, hogy tudtak-e pártjában a korrupcióról.

Lackner Csaba (b) szocialista önkormányzati képviselő; Kránitz Krisztián szocialista önkormányzati képviselő (k); valamint Gajda Péter MSZP-s polgármester. Karácsony Gergely, balliberális főpolgármester-jelölt szövetségesei jó barátok, hétköznaponként közösen fociznak Forrás: Facebook

Mint arról az Origo is több cikkben beszámolt, Kispesten nagyon komoly korrupciós botrány bontakozott ki a múlt héten, amikor nyilvánosságra került egy felvétel, mely szerint Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt szövetségesei egy drogpartin a lopásaikkal dicsekszenek. Közpénzek megcsapolásáról, visszaosztásáról és az abból vásárolt külföldi luxusvillákról beszélgetnek fehér por adagolása közben. A többórányi rögzített beszélgetéseken Gajda Péter emberei arról mesélnek, hogyan gazdagodtak meg közpénzek lenyúlásával. A felvételeken több MSZP-s mellett Lackner Csaba szocialista képviselő is hallható, aki azt vallja: ha valaki az önkormányzati politikában nem keres évi száz millió forintot, az hülye.