Kontrát Károly: A kormány a jövőben is mindent megtesz az ország biztonságának erősítéséért

2019.10.07. 14:40

Magyarország kormánya a jövőben is mindent megtesz az ország biztonságának erősítéséért - jelentette ki Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, amikor felavatta a tárca által működtetett BM Heros Zrt. új üzemcsarnokát hétfőn Budapesten.

Kontrát Károly hangsúlyozta, a biztonság fontos feltétele a tűzoltók, mentők, rendőrök ellátása megfelelő eszközökkel, ezt szolgálja a fejlesztés.

Közlése szerint Magyarországon a biztonság az egyik legfontosabb közösségi érték, a biztonságérzet fontos a turizmus szempontjából és a befektetők számára is.

Ugyanakkor ennek fenntartásáért "holnap és holnapután" is tenni kell, ezt szolgálják a kormányzat intézkedései - fogalmazott az államtitkár.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Góra Zoltán, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Rajnai Attila, a Heros Zrt. vezérigazgatója (b-j) a BM Heros Zrt. új gyártócsarnokának átadásán 2019. október 7-én.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Góra Zoltán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője arról beszélt, hogy a BM Heros Zrt. nyerte el az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentőautóparkjának korszerűsítésére kiírt közbeszerzési pályázatát. Ennek nyomán 310 Mercedes és Volkswagen furgont alakított át mentőautóvá a társaság.

Az idén további 160 mentőautó kialakítására kaptak megbízást, azokat jövő márciusig kell átadniuk az OMSZ részére - mondta a főigazgató.

A 3000 négyzetméter alapterületű új csarnok 1,4 milliárd forintos beruházás nyomán valósult meg. A csarnokavatóval egyidejűleg adtak át 15 újonnan elkészült, Mercedes alvázra szerelt mentőautót.