Színházból tartott hazafelé egy 86 éves asszony, amikor valaki hátulról ellökte, és megszerezte táskáját. Az asszony annyira megütötte magát, hogy nem tudott felállni. Segítségért kiáltott, de nem segített neki senki. Később egy férfi segítette fel, sőt, haza is kísérte. Csak később derült ki, hogy a segítőkész férfi votl az, aki ki is rabolta – íra meg a Ripost.

Az asszony a Duna Palotában nézett meg egy előadást, ami késő estig tartott. Ezek után elindult haza, metrózott és villamosozott is, majd sétált. Egyszer csak fura hangokat hallott a háta mögül. Valaki rohant utána.

Éreztem, hogy valaki megfogja a hátamat és a tenyerével lök rajtam egy hatalmasat. Elvesztettem az egyensúlyomat és jobb karommal ráestem az egyik háznál lévő betonszegélyre – emlékezett vissza a történtekre az asszony a Ripostnak. Elmondása szerint úgy megütötte magát, hogy üvöltött a fájdalomtól. A férfi ezek után átnyúlt alatta, és elvette a kis kézi táskáját, amiben csak az igazolványa, 2 ezer forint és zsebkendő volt.

Az esés után képtelen volt egyedül felállni, mint később kiderült, eltört a válla.

"Felém sétált egy nő, akinek kiabáltam, hogy segítsen, mert megtámadtak.

Ám ő csak annyit mondott: "Jobban kellett volna vigyázni!", majd otthagyott.

Én pedig folyamatosan kiabáltam fájdalmamban, hogy

Segítség, meghalok!" Egyszer csak megjelent mellettem egy alak..."

– mondta az asszony.

Nem ismerte fel, nem tudta, hogy ő az, aki ellökte és kirabolta. A férfi segített neki felállni. Az asszony belé karolt és hazáig sétált vele.

Furcsálltam, hogy nem beszél, így én mondtam el neki sírva, hogy megtámadtak... Erre annyit mondott: Mindenkinek nehéz az élete. Nekem nincs pénzem, pedig terhes a feleségem."

A háznál a férfi becsöngetett az egyik szomszédhoz, aki kinyitotta nekik az ajtót. A rabló csak akkor ment el, amikor bekísérte a lakásba kirabolt áldozatát, aki többször is megköszönte neki a kedvességét.

Mivel az asszony fájdalmai nem akartak elmúlni, a szomszédja hívta a mentőket és a rendőrséget, akik visszanézték a kamerafelvételeket. Az asszony ekkor tudta meg, hogy az a férfi lökte el és rabolta ki, aki aztán felsegítette és hazakísérte.

Már a metrón kinézte magának az asszonyt, de akkor a kamerák miatt még takarta az arcát.

"Felszállt utánam a villamosra is, majd követni kezdett. Fellökött, de mivel félt attól, hogy tényleg meghalok, ami miatt sokkal súlyosabb büntetést kapna, visszajött és segített rajtam. Én csak annyit kérdeznék tőle: Miért tetted ezt? Ha kérted volna, szó nélkül odaadom neked a pénzemet..." – mondta az asszony.

A rendőrség később elfogta H. Gábort egy internetkávézónál, ahol épp az ablakot ütötte, mert részeg volt és ezért nem engedték be. Őrizetbe vették. Rablás és testi sértés miatt kihallgatták és javasolták a letartóztatását.