Látássérült asszonyt rabolt ki egy budapesti férfi

2019.10.08. 14:52

Egy idős, fehér bottal sétáló asszonyt rabolt ki egy budapesti férfi Maglódon. Az asszonyt nekilökte az autójának és addig rángatta, míg ki nem tépte nyakából a táskáját. 

A budapesti férfi 2018 decemberében estefelé érkezett autóval Maglódra, ahol egy benzinkútnál pár ezer forintért megtankolt, majd fizetés nélkül elhajtott. Ezután figyelt fel a 78 éves asszonyra, aki pásztázó fehérbottal sétált az utcán. Kabátján látássérült feliratú kitűző volt, táskáját pedig a nyakában vitte. A táskában az iratai mellett több mint 50 ezer forintot tartott.

A férfi megállt az úttesten és útbaigazítást kért a nőtől, aki elmondta, hogy a környéken nincsen olyan utca, amit keres.

Ekkor a férfi megragadta az asszony táskáját és megpróbálta kitépni a nyakából.

Az idős nő két kézzel szorította a táskát, a férfi viszont egyre erősebben rángatta, mígnem nekilökte az autó ajtajának. Végül sikerült elszakítania a táska pántját és beülnie az autóban, amivel csikorgó kerekekkel elhajtott.

Az asszony segélykiáltásaira egy közelben lakó kihívta a rendőröket, akik pár percen belül rátaláltak a rablóra. Éppen egy közeli utcában próbálta meg kiszabadítani autóját a sárból. Az ügyészség minősített rablás miatt emelt vádat a férfival szemben, akit már le is tartóztattak.